Radovi na izgradnji fabrike za proizvodnju pomfrita pri kraju

Bez autora
Aug 23 2015

Izgradnja fabrike u Srebrenici za otkup i preradu krompira, te proizvodnju poluprženog zaleđenog pomfrita, u završnoj je fazi. Kako je potvrdio Ćazim Salimović, savjetnik načelnika Opštine Srebrenica za privredu, radovi se privode kraju, oprema je stigla i uskoro će biti montirana. Ono što je neophodno u ovom momentu jesu dva inženjera i to prehrambeni tehnolog i automatičar, koji će zajedno sa stranim stručnjacima montirati opremu i obučiti se za rad na mašinama. Za dva mjeseca fabrika bi trebala početi sa radom i bit će zaposleno oko 40 radnika, a dnevne potrebe za sirovinom, odnosno kromirom, iznosit će 60 tona. Investitor je privatna firma "Srebreničanka", koja je u saradnji sa opštinskim organima na vrijeme i u skladu sa zakonskim propisima osigurala sve neophodne dozvole kako bi svoje proizvode mogla plasirati na inozemno tržište.

Izgradnja fabrike u Srebrenici za otkup i preradu krompira, te proizvodnju poluprženog zaleđenog pomfrita, u završnoj je fazi.

Kako je potvrdio Ćazim Salimović, savjetnik načelnika Opštine Srebrenica za privredu, radovi se privode kraju, oprema je stigla i uskoro će biti montirana.

Ono što je neophodno u ovom momentu jesu dva inženjera i to prehrambeni tehnolog i automatičar, koji će zajedno sa stranim stručnjacima montirati opremu i obučiti se za rad na mašinama.

Za dva mjeseca fabrika bi trebala početi sa radom i bit će zaposleno oko 40 radnika, a dnevne potrebe za sirovinom, odnosno kromirom, iznosit će 60 tona.

Investitor je privatna firma "Srebreničanka", koja je u saradnji sa opštinskim organima na vrijeme i u skladu sa zakonskim propisima osigurala sve neophodne dozvole kako bi svoje proizvode mogla plasirati na inozemno tržište.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik