Veliko interesovanje za srpske proizvode na Sajmu poljoprivrede u Ljubljani

Bez autora
Aug 23 2015

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je da vlada veliko interesovanje za štandove naših izlagača na Međunarodnom sajmu poljoprivrede i hrane „Agra“ u Sloveniji.Bogosavljević-Bošković je juče, nakon obilaska štandova srpskih kompanija na ovoj manifestaciji u Radgoni, istakla da su posetioci posebno zainteresovani za proizvode koji imaju oznaku imena porekla ili oznaku geografskog porekla, ali i za organske proizvode.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je da vlada veliko interesovanje za štandove naših izlagača na Međunarodnom sajmu poljoprivrede i hrane „Agra“ u Sloveniji.

Bogosavljević-Bošković je juče, nakon obilaska štandova srpskih kompanija na ovoj manifestaciji u Radgoni, istakla da su posetioci posebno zainteresovani za proizvode koji imaju oznaku imena porekla ili oznaku geografskog porekla, ali i za organske proizvode.

Ona je navela da je na štandovima sajma prisutno više firmi iz Srbije i dosta proizvođača voća i povrća, najviše sa područja južne i jugozapadne Srbije.

Prema njenoj oceni, velika zainteresovanost posetilaca na srpskim štandovima potvrda je toga da Srbija ima velike potencijale kada je reč o proizvodima sa imenom porekla, geografskim imenom porekla ili organskim proizvodima.

To je ono što interesuje savremenu Evropu i razvijene poljoprivredne zemlje, koje se interesuju ne samo za količinu, već i za kvalitet prizvoda, objasnila je Bogosavljević-Bošković.

Ona je tokom dvodnevne posete Sloveniji prisustvovala i ministarskoj konferenciji „Kako očuvati poljoprivredu u Evropi bez GMO“, na kojoj su govorili ministri poljoprivrede Slovenije, Mađarske i Vojvodstva Luksemburg i predsedavajući Savetu EU za poljoprivredu i ribarstvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik