Kinezi ulažu u mesnu industriju

Bez autora
Aug 23 2015

Kineska kompanija CMEC zainteresovana je za investicije u prehrambenu industriju, zapošljavanje srpske radne snage i angažovanje domaćih kompanija. Uradili u studiju izvodljivosti za investiciju u fabriku za proizvodnju mesa u Kragujevcu i sada traže partnere iz prehrambene industrije. To je juče u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem najavio prvi čovek kompanije CMEC Džang Čun. On je rekao da će Kina u okviru pilot-projekta za proizvodnju hrane u Šumadijskom regionu uložiti u proizvodnju po najsavremenijim tehnološkim i ekološkim standardima u svetu. Prvi deo investicije u Kragujevcu može biti realizovan u roku od godinu dana, naglasio je predsednik kompanije CMEC. Predsednik Nikolić istakao je da kineske investicije imaju značaj direktne pomoći Srbiji. U ključnim istorijskim momentima Srbija je imala podršku Kine i Rusije. Mi to nećemo zaboraviti i to je dokaz da se prijateljstva ne mere samo ekonomskim interesom, već i tradicionalno dobrom saradnjom, naglasio je Nikolić.

Kineska kompanija CMEC zainteresovana je za investicije u prehrambenu industriju, zapošljavanje srpske radne snage i angažovanje domaćih kompanija. Uradili u studiju izvodljivosti za investiciju u fabriku za proizvodnju mesa u Kragujevcu i sada traže partnere iz prehrambene industrije.

To je juče u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem najavio prvi čovek kompanije CMEC Džang Čun. On je rekao da će Kina u okviru pilot-projekta za proizvodnju hrane u Šumadijskom regionu uložiti u proizvodnju po najsavremenijim tehnološkim i ekološkim standardima u svetu.

- Prvi deo investicije u Kragujevcu može biti realizovan u roku od godinu dana - naglasio je predsednik kompanije CMEC.

Predsednik Nikolić istakao je da kineske investicije imaju značaj direktne pomoći Srbiji.

- U ključnim istorijskim momentima Srbija je imala podršku Kine i Rusije. Mi to nećemo zaboraviti i to je dokaz da se prijateljstva ne mere samo ekonomskim interesom, već i tradicionalno dobrom saradnjom - naglasio je Nikolić.

- Srbija ima značajan investicioni potencijal u oblasti industrije, ali treba imati u vidu da poljoprivreda nije ništa manje važna. Imamo vredne, pametne i poštene ljude, koji su spremni da rade.

Nikolić je dodao da su planovi Kine za investicije u Srbiju i domaći planovi, jer pružaju snažnu podršku razvoju srpske privrede. Kako je rekao, država mora da obezbedi uslove za razvoj poljoprivrede i da joj omogući da napreduje i da bude konkurentna na drugim tržištima, jer od toga zavise i prihodi same države. U tom poslu će značajno, smatra predsednik, pomoći i investicije iz Kine.

Nikolić je naglasio da pažljivo prati sve investicije iz Kine i izrazio iskrenu zahvalnost predsedniku Kine Si Đipingu i premijeru Li Kećijangu koji su se lično založili da Kina u velikom obimu ulaže u Srbiju.

Druga faza u Kostolcu

Džang Čun je istakao da je kompanija CMEC, koja je trenutno angažovana na projektima u Kostolcu, pokazala da ima sposobnost da završi projekat dobrog kvaliteta u optimalnom roku.

- Druga faza radova na Kostolcu otpočeće odmah nakon potpisivanja ugovora - rekao je Čun.

- Radovi će biti završeni u najkraćem mogućem roku.

On je rekao da je kineska strana zainteresovana još za ulaganje u gasnu elektranu u Novom Sadu i investiciju u TENT.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik