Izvoz u EU rješava problem zaliha mlijeka

Bez autora
Aug 24 2015

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić razgovarao je sa menadžmentom "Mlijekoprodukta" iz Bosanske Dubice. Tokom sastanka elaborirani su uvjeti u kojima se odvija proizvodnja, od prijema mlijeka, proizvodnje na farmama, dovoza, prerade i plasmana na tržište.On je naveo da će izvoz mlijeka u zemlje Evropske unije biti olakšica u smislu rješavanja problema zaliha, jer "Mlijekoprodukt" sada mjesečno ima skoro 5,5 miliona litara mlijeka na zalihama.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić razgovarao je sa menadžmentom "Mlijekoprodukta" iz Bosanske Dubice. Tokom sastanka elaborirani su uvjeti u kojima se odvija proizvodnja, od prijema mlijeka, proizvodnje na farmama, dovoza, prerade i plasmana na tržište.
 
On je naveo da će izvoz mlijeka u zemlje Evropske unije biti olakšica u smislu rješavanja problema zaliha, jer "Mlijekoprodukt" sada mjesečno ima skoro 5,5 miliona litara mlijeka na zalihama.
 
Marketing menadžer "Mlijekoprodukta" Vlado Sandić izjavio je da u prvoj fazi ne očekuju da će to biti količine koje su izvozili prije, jer ipak dvije godine nisu bili na tom tržištu. Naglasio je i da posluju sa skoro 2.000 kooperanata, javlja Srna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik