Energetska obnova - građevinski 'bum' u Rijeci

Bez autora
Aug 26 2015

U Rijeci je došlo do pravog građevinskog buma, zahvaljujući obnovi fasada 260 zgrada, za što je sredstva osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Rijeka je po tome hrvatski rekorder, deseci zgrada već su obnovljeni, a ovih dana sve ih je više - okruženo skelama. Do svibnja 2016. u Rijeci će se obnoviti više od 80 zgrada. Radovi su vrijedni 60-ak milijuna kuna. Dobrim dijelom financirani su sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Unatoč teškom socijalnom stanju, posebno umirovljenika, stanari su spremni ući u obnovu zgrada, posebno onu energetsku. Obnova je velika stvar i za građevinski sektor. Unatoč nedovoljno razrađenoj regulativi, ovo je jedan od izlaza iz krize za građevinare. Traže e u svakom slučaju i reference i broj zaposlenih i nekakava finanacijska pouzdanost. Ono što bi trebalo biti za niz godina garancija.

U Rijeci je došlo do pravog građevinskog buma, zahvaljujući obnovi fasada 260 zgrada, za što je sredstva osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Rijeka je po tome hrvatski rekorder, deseci zgrada već su obnovljeni, a ovih dana  sve ih je više - okruženo skelama.

Do svibnja 2016. u Rijeci će se obnoviti više od 80 zgrada. Radovi su vrijedni 60-ak milijuna kuna. Dobrim dijelom financirani su sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Unatoč teškom socijalnom stanju, posebno umirovljenika, stanari su spremni ući u obnovu zgrada, posebno onu energetsku.

Obnova je velika stvar i za građevinski sektor. Unatoč nedovoljno razrađenoj regulativi, ovo je jedan od izlaza iz krize za građevinare. Traže e u svakom slučaju i reference i broj zaposlenih i nekakava finanacijska pouzdanost. Ono što bi trebalo biti za niz godina garancija.

Tako je konačno u obnovu krenuo i čuveni riječki neboder smrti u Čandekovoj ulici. Tri i pol milijuna kuna ulaže se u neboder s kojega su godina otpadali dijelovi fasade. Sada će i tome doći kraj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik