Telekom Slovenije pozvan u drugi krug privatizacije Telekoma Srbija

Bez autora
Aug 27 2015

Telekom Slovenije pozvan je da sudjeluje u drugom krugu privatizacije Telekoma Srbije, a velika je vjerojatnost da će predati i obvezujuću ponudu, izjavio je u četvrtak direktor slovenskog nacionalnog teleoperatera Rudolf Skobe na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio poslovne rezultate tvrtke u prvih šest mjeseci ove godine. Pozvani smo u drugi krug privatizacije Telekoma Srbije kao jedan od potencijalnih kupaca i bilo bi šteta ispustiti tu priliku, kazao je Skobe dodavši da je potrebno biti aktivan u tom postupku, o čemu će se uprava dogovoriti s državom kao većinskim vlasnikom. Vjerojatno bi u to ušli s nekim privatnim partnerom i pokušali izvesti regionalnu konsolidaciju, ovo je jedna od zadnjih prilika za takve akcije, rekao je Skobe.

Telekom Slovenije pozvan je da sudjeluje u drugom krugu privatizacije Telekoma Srbije, a velika je vjerojatnost da će predati i obvezujuću ponudu, izjavio je u četvrtak direktor slovenskog nacionalnog teleoperatera Rudolf Skobe na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio poslovne rezultate tvrtke u prvih šest mjeseci ove godine.

"Pozvani smo u drugi krug privatizacije Telekoma Srbije kao jedan od potencijalnih kupaca i bilo bi šteta ispustiti tu priliku", kazao je Skobe dodavši da je potrebno biti aktivan u tom postupku, o čemu će se uprava dogovoriti s državom kao većinskim vlasnikom.

"Vjerojatno bi u to ušli s nekim privatnim partnerom i pokušali izvesti regionalnu konsolidaciju, ovo je jedna od zadnjih prilika za takve akcije", rekao je Skobe.

Dodao je da će vjerojatno u roku dva tjedna preuzeti dokumentaciju po natječaju za vlasnika Telekoma Srbije te da će vjerojatno predati i obvezujuću ponudu, ali samo ako ih u tome podrži i država kao većinski vlasnik.

Slovenski mediji kao mogućeg partnera Telekoma Slovenije u kupnji Telekoma Srbija spominju Telekom Austriu ako bi se odlučio dokapitalizirati slovenskog teleoperatera.

Telekom Slovenije i sam se nalazi na listi 15 slovenskih državnih tvrtki predviđenih za privatizaciju, ali je novi pokušaj prodaje strateškom partneru propao početkom ovog mjeseca kad je od kupnje odustao britanski fond Cinven, koji je kao razloge naveo nestimulativni poslovni okoliš u Slovenije, ali i političke otpore koji su se pojavljivali tijekom postupka prodaje.

Nakon obustavljenog postupka prodaje Cinvenu vrijednost dionica slovenskog operatera znatno je pala. Prihod od prodaje u prvoj polovici ove godine Telekoma Slovenije bio je 4 posto manji nego u istom razdoblju lani i iznosio je 364 milijuna eura, dok je čista dobit smanjena za trećinu i iznosila 20,5 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik