Nastavlja se postavljanje energetskog kabla

Bez autora
Aug 27 2015

Nakon što se Hrvatska saglasaila da kroz njene vode može biti postavljen podmorski kabl, ne postoje prepreke da se nastavi realizacija projekta energetskog povezivanje Crne Gore i Italije. Uskoro se očekuje nastavak postavljanja 250 kilometara dugog energetskog kabla od Italije do Crne Gore koji će na kraju biti povezan na trafostanicu čija je gradnja počela u Lastvi Grbaljskoj, saznaju Dnevne novine. Energetski kabl od Crne Gore do Italije biće u funkciji već početkom 2017. godine, projekcije su Crnogorskog elektroprenosnog sistema koji sa italijanskom Ternom realizuje projekat. Prema aktuelnom dinamičkom planu koji nam je prezentovan od strane strateškog partnera Terna, kao i prema planovima naših izvođača, energetski kabl bi trebalo da bude u funkciji početkom 2017. godine, kazali su ranije iz CGES-a.

Nakon što se Hrvatska saglasaila da kroz njene vode može biti postavljen podmorski kabl, ne postoje prepreke da se nastavi realizacija projekta energetskog povezivanje Crne Gore i Italije.

Uskoro se očekuje nastavak postavljanja 250 kilometara dugog energetskog kabla od Italije do Crne Gore koji će na kraju biti povezan na trafostanicu čija je gradnja počela u Lastvi Grbaljskoj, saznaju Dnevne novine.

Energetski kabl od Crne Gore do Italije biće u funkciji već početkom 2017. godine, projekcije su Crnogorskog elektroprenosnog sistema koji sa italijanskom Ternom realizuje projekat.

"Prema aktuelnom dinamičkom planu koji nam je prezentovan od strane strateškog partnera Terna, kao i prema planovima naših izvođača, energetski kabl bi trebalo da bude u funkciji početkom 2017. godine", kazali su ranije iz CGES-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik