Inovacije ključne za stvaranje konkurentne poljoprivrede

Bez autora
Aug 27 2015

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković otvorila je danas 16. sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „Inokop 2015“ u Zrenjaninu. Bogosavljević-Bošković je tom prilikom ponovila značaj poljoprivrede i prehrambene industrije kako za prehrambenu sigurnost naših građana, tako i za ekonomiju naše zemlje. Ona je istakla da rešenja za prevazilaženje prepreka i potoškoća treba tražiti u inovacijama, istraživanjima i novim tehnologijama, koje su, kako je ocenila, ključne za uspešno stvaranje konkurentne poljoprivrede i prehrambene industrije. Upravo je slogan ovog sajma - inovacija, kooperacija i preduzetništvo, ključ uspeha i za ova dva izuzetno važna sektora privređivanja, naglasila je ona.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković otvorila je danas 16. sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „Inokop 2015“ u Zrenjaninu.

Bogosavljević-Bošković je tom prilikom ponovila značaj poljoprivrede i prehrambene industrije kako za prehrambenu sigurnost naših građana, tako i za ekonomiju naše zemlje.

Ona je istakla da rešenja za prevazilaženje prepreka i potoškoća treba tražiti u inovacijama, istraživanjima i novim tehnologijama, koje su, kako je ocenila, ključne za uspešno stvaranje konkurentne poljoprivrede i prehrambene industrije.

Upravo je slogan ovog sajma - inovacija, kooperacija i preduzetništvo, ključ uspeha i za ova dva izuzetno važna sektora privređivanja, naglasila je ona.

Prema njenim rečima, inovacije, kooperacija i preduzetništvo moraju biti slogani i vodilje i za naše mlade, koji su najvažniji izvor ideja i energije za istraživanja i inovacije, kao i za nova tehnološka rešenja.

Oni moraju biti poluge budućeg razvoja i poljoprivede i srpskog sela i privrede, trgovine i turizma, poručila je Bogosavljević-Bošković i istakla da je zadatak Vlade, resornog ministarstva, lokalnih samouprava i privrednih komora da uvek podrže i pomognu manifestacije sa ovakvom vizijom i idejom.

Ona je, čestitajući organizatorima sajma na istrajnosti u organizaciji ove manifestacije, koja je opstala i uprkos teškim vremenima donosi inovacije koje mogu da pospeše poljoprivredu, izrazila uverenje da će ovaj sajam u budućnosti postati još poznatiji i okupljati veći broj izlagača i posetilaca.

Bogosavljević-Bošković je nakon svečanog otvaranja sajma obišla štandove izlagača, kojima je na ovaj način pružena prilika da svoj proizvod i uslugu predstave velikom broju posetilaca i poslovnom svetu i da direktnim kontaktom dođu do novih poslovnih partnera ili klijenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik