Mali: Izdali smo dozvole za izgradnju 300.000 kvadrata

Bez autora
Aug 27 2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je od početka godine i stupanja na snagu Zakona o planiranju i izgradnji, Beograd izdao 382 građevinske dozvole, odnosno, dozvole za izgradnju 300.000 kvadrata. Do kraja godine biće izdate dozvole za izgradnju još 100.000 kvadratnih metara, a to pokazuje trend da se izdaju dozvole za sve veći broj kvadrata. Cifre su ogromne, za godinu dana preokrenuli smo situaciju i pokrenuli kranove u Beogradu, rekao je Mali nakon obilaska radova na izgradnji šoping centra "Rajićeva" u centru grada. Siniša Mali podseća da će krajem septembra biti postavljen kamen temeljac za Beograd na vodi, i dodaje da se pregovara sa investitorima za staru zgradu saveznog SUP-a u ulici Kneza Miloša.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je od početka godine i stupanja na snagu Zakona o planiranju i izgradnji, Beograd izdao 382 građevinske dozvole, odnosno, dozvole za izgradnju 300.000 kvadrata.

Do kraja godine biće izdate dozvole za izgradnju još 100.000 kvadratnih metara, a to pokazuje trend da se izdaju dozvole za sve veći broj kvadrata, prenosi Tanjug.

"Cifre su ogromne, za godinu dana preokrenuli smo situaciju i pokrenuli kranove u Beogradu", rekao je Mali nakon obilaska radova na izgradnji šoping centra "Rajićeva" u centru grada.

Siniša Mali podseća da će krajem septembra biti postavljen kamen temeljac za Beograd na vodi, i dodaje da se pregovara sa investitorima za staru zgradu saveznog SUP-a u ulici Kneza Miloša.

Obilazeći radove na izgradnji budućeg šoping centra "Rajićeva" u centru grada, u čiju izgradnju izraelski investitori ulažu 80 miliona evra, Mali je poručio da to ulaganje pokazuje da se poverenje investitora u Beograd vratilo.

Budući šoping centar "Rajićeva", sa hotelom i 500 novih parking mesta, gradi se na uglu ulica Uzun Mirkova i Kralja Petra. Protezaće se na 58.000 kvadratnih metara, a otvaranje se očekuje polovinom 2017. godine.

Nakon obilaska gradilišta Mali je istakao da je ta investicija trenutno najveća u Beogradu.

"Ono što je najvažnije, uposlili smo domaću građevinsku industriju. Ovde radi oko 300 radnika, a nakon otvaranja hotela i šoping centra trebalo bi da dobijemo oko 400 novih radnih mesta", rekao je Mali.

Dodaje da je izgradnja tržnog centra skoro deceniju stajala u fioci, i zahvalio se investitorima što su i posle toliko vremena našli interes da grade u Beogradu.

Najavljeno je da će se narednih meseci obilaziti gradilišta u Beogradu, da bi se videlo kako teku radovi i da li je investitorima nešto potrebno.

Direktor kompanije "Avital", koja je jedan od investitora projekta, Mier Avital istakao je da je još 2002. godine, kada je prvi put došao u Beograd video lokaciju u centru grada i da od tada ima san da taj deo grada bude pun života.

Uspostavio je saradnju sa Aštron grupom, koja je izrazila želju i prepoznala značaj ulaganja u Srbiji.

"Prošli smo dosta problema, ali nismo prestali da verujemo u projekat", rekao je Avital.

Projekat će, dodao je, doneti nova radna mesta i biće deo razvoja grada i atrakcija srpske prestonice.

Zahvalio se Vladi Srbije i gradu Beogradu na pomoći i podršci i dodao da će svi zajedno biti ponosni na izgrađeni objekat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik