Zarađuju i na rasprodajama

Bez autora
Aug 27 2015

Ostali su samo veliki procenti da mame kupce. Još svega nekoliko dana potrošači u Srbiji imaju šansu da letnje kolekcije kupe po nižim cenama. Sezona sniženja ističe - većina trgovaca je okončava poslednjeg dana avgusta. Rafovi su već puni novih, jesenjih, linija i starih cena. Da su džepovi mušterija davno utanjili, dokazuje i činjenica da su mnoge kuće spremile "mamac" bonuse za kupovinu u "paketu". Naime za dve stvari iz nove kolekcije račun se umanjuje i do 20 odsto. Ko bi u jeftinu kupovinu - zakasnio je. To bi bio najkraći zaključak posle šetnje centrom Beograda. Sa izloga dozivaju velika obećanja, ali u radnjama je ostalo malo robe. U robnoj kući na Terazijama tako je od letnje ponude ostalo nekoliko modela haljina i majica i nešto dečije garderobe. Haljine koštaju od 1.095 do 2.195 dinara i cene su umanjene za 50 odsto. Majice su mahom 849 dinara, dok su dečije oko 750.

Ostali su samo veliki procenti da mame kupce. Još svega nekoliko dana potrošači u Srbiji imaju šansu da letnje kolekcije kupe po nižim cenama. Sezona sniženja ističe - većina trgovaca je okončava poslednjeg dana avgusta. Rafovi su već puni novih, jesenjih, linija i starih cena. Da su džepovi mušterija davno utanjili, dokazuje i činjenica da su mnoge kuće spremile "mamac" bonuse za kupovinu u "paketu". Naime za dve stvari iz nove kolekcije račun se umanjuje i do 20 odsto.

Ko bi u jeftinu kupovinu - zakasnio je. To bi bio najkraći zaključak posle šetnje centrom Beograda. Sa izloga dozivaju velika obećanja, ali u radnjama je ostalo malo robe.

U robnoj kući na Terazijama tako je od letnje ponude ostalo nekoliko modela haljina i majica i nešto dečije garderobe. Haljine koštaju od 1.095 do 2.195 dinara i cene su umanjene za 50 odsto. Majice su mahom 849 dinara, dok su dečije oko 750. U "Springfild" je stigla nova kolekcija i ako se pazari "komplet", odnosno dva artikla zbir je manji i za četvrtinu iznosa. Dva para farmerki tako koštaju 6.999 umesto oko 9.000 dinara. Dva džempera ili košulja i džemper su blizu 6.000 dinara dok je pojedinačan komad skoro 3.500 dinara.

U "Tajmautu" u Knez Mihailovoj ulici računica umanjenja je tačna, čak i veća nego što je obećano. Potrošači se pitaju koliko su prvobitni iznosi bili realni. Muška košulja je, naime, cenjena čak 6.599 dinara, ali kupca nije pronašla ni na nivou od 3.199, pa je sada nude za 1.999 dinara. Duks je koštao 5.499 dinara, a sada se prodaje za 2.499 dinara. Ženske sportske pantalone su bile čak 9.999 dinara, a sada su "svega" - 4.999 dinara. Letnja ženska jakna koštala je 6.799, a sada - 3.499 dinara. Ženska bluza je sa 4.700 "pala" na 1.700 dinara.

Sniženja su gotova, ali sam ja lično dobro prošla ovog leta - kaže Beograđanka Marija V.

- U moru lažnih, bilo je i pravih. Naročito su veliki lanci smanjili cene. Male radnje i butici i ovog puta su pokušali da se otarase bofl robe. Čini mi se da postoje radnje koje naduvaju cenu da bi izazvale psihološki efekat kako je ona sada neverovatno manja. A zapravo tek je sada cena robe realna.

U modi već godinama

U pojedinim buticima u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu pažljive mušterije mogu da prepoznaju modele i od pre nekoliko godina. Nije problem u obračunu sniženja, stare cene se i ne navode, ali jeste u reklami. Natpis o popustu od čak 70 odsto stoji skoro uvek. I reklamne SMS poruke koje šalju starim mušterijama obećavaju umanjenja računa koja se retko sreću u radnji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik