Zlatna medalja Klasovom brašnu

Bez autora
Aug 29 2015

Klasovo brašno tip 500 dobitnik je Zlatne medalje za kvalitet ovogodišnjeg 42. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije koji se održava u Gradačcu. Klasovo brašno tip 500, u pakovanju 25 kg našlo se među ostalim izloženim proizvodima koji su ušli u uži izbor ocjene kvaliteta, a koja je vršena na Poljoprivredno - prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Ovo je još jedna potvrda kvaliteta Klasovom brašnu i izuzetno nam je drago da ovaj put, nakon internacionalnih medalja najvišeg ranga, priznanje dolazi od domaćih refererentnih instanci kakva je Poljoprivredno - prehrambeni fakultet iz Sarajeva. Klas je lider mlinsko-pekarske i prehrambene industrije u BiH, a vrhunski kvalitet brašna postižemo nabavkom prvoklasne pšenice, proizvodnjom u skladu sa međunarodno priznatim standardima upravljanja kvalitetom ISO i HACCP, primjenom Halal normi, ali i bogatim proizvođačkim iskustvom od 113 godina, riječi su direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo, Rusmira Hrvića.

Klasovo brašno tip 500 dobitnik je Zlatne medalje za kvalitet ovogodišnjeg 42. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije koji se održava u Gradačcu, prenosi novinska agencija Patria.

Klasovo brašno tip 500, u pakovanju 25 kg našlo se među ostalim izloženim proizvodima koji su ušli u uži izbor ocjene kvaliteta, a koja je vršena na Poljoprivredno - prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

- Ovo je još jedna potvrda kvaliteta Klasovom brašnu i izuzetno nam je drago da ovaj put, nakon internacionalnih medalja najvišeg ranga, priznanje dolazi od domaćih refererentnih instanci kakva je Poljoprivredno - prehrambeni fakultet iz Sarajeva. Klas je lider mlinsko-pekarske i prehrambene industrije u BiH, a vrhunski kvalitet brašna postižemo nabavkom prvoklasne pšenice, proizvodnjom u skladu sa međunarodno priznatim standardima upravljanja kvalitetom ISO i HACCP, primjenom Halal normi, ali i bogatim proizvođačkim iskustvom od 113 godina“, riječi su direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo, Rusmira Hrvića.

Klasov mlin za preradu pšenice je najveći i najsavremeniji u Jugoistočnoj Europi, čiji je ukupni instalirani kapacitet 450 tona dnevno. U pitanju je toranj mlin, kod kojeg je na višim spratovima instalirana oprema, dok je na nižim spratovima skladišni prostor. Zahvaljujući novoj opremi, nabavljenoj u Italiji, povećana je produktivnost proizvodnje, dok je kompletan proizvodni proces u mlinu kompjuterski vođen i automatiziran, saopćeno je iz Klasa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik