Gde na odmor u septembru

Bez autora
Aug 29 2015

Iako za mnoge početak septembra znači kraj leta, za porodice sa malom decom i penzionere, leto tek počinje. U većini domaćih turističkih mesta od 1. septembra cene u restoranima, hotelima i privatnom smeštaju biće niže od 20 do 30 odsto. Cene u turističkim mestima variraju i u zavisnosti od dana u nedelji. Vikend boravci su po pravilu skuplji, od odmora tokom radne nedelje. Na primer, ako od ponedeljka do petka koristite pet pansiona, plaćate četiri, a peti vam je besplatan, što pokazuje da dajemo 20 odsto popusta. Mi smo se pridružili ovoj uredbi Vlade za podsticaj razvoja turizma i svako ko donese vaučer ima 15 posto popusta, ističe Milijan Vasić, direktor hotela "Vrujci". U Kladovu kažu da su letos imali 40 odsto turista više. Dobre turističke rezultate očekuju i tokom jeseni, a nove, za trećinu niže cene, najavljuju od 1. oktobra.

Iako za mnoge početak septembra znači kraj leta, za porodice sa malom decom i penzionere, leto tek počinje. U većini domaćih turističkih mesta od 1. septembra cene u restoranima, hotelima i privatnom smeštaju biće niže od 20 do 30 odsto.

Cene u turističkim mestima variraju i u zavisnosti od dana u nedelji. Vikend boravci su po pravilu skuplji, od odmora tokom radne nedelje.

"Na primer, ako od ponedeljka do petka koristite pet pansiona, plaćate četiri, a peti vam je besplatan, što pokazuje da dajemo 20 odsto popusta. Mi smo se pridružili ovoj uredbi Vlade za podsticaj razvoja turizma i svako ko donese vaučer ima 15 posto popusta", ističe Milijan Vasić, direktor hotela "Vrujci".

U Kladovu kažu da su letos imali 40 odsto turista više. Dobre turističke rezultate očekuju i tokom jeseni, a nove, za trećinu niže cene, najavljuju od 1. oktobra.

"Imamo novi cenovnik, posebne pogodnosti za penzionere, za duži boravak penzionera. Mislim da ćemo i tu imati uspeha", navodi Mileta Adžić, direktor hotela "Akva star Denjub" u Kladovu.

Na Srebrnom jezeru ne planiraju sezonsko snižavanje cena, ali podsećaju da ih nisu menjali četiri godine.

"Zainteresovanost građana Srbije za naš kraj je velika i drago nam je jer evo, septembar je popunjen vaučerima, a imamo prijave i za oktobar", kaže Dajana Stojanović, direktorka TO Veliko Gradište.

Turistički vaučeri produžavaju turističku sezonu i na belocrkvanskim jezerima

"Mera Vlade je prava mera, što je pokazalo da je avgust mnogo puniji od jula. Spustili smo cene za 30 odsto i za nas sezona nije gotova, već tek počinje", ističe Miladin Miladinović iz "Vile Besi", Bela Crkva.

Oni domaćini koji ovog leta nisu svoje objekte prijavili za turističke vaučere, tu će grešku, kako kažu, sigurno ispraviti naredne sezone.

"Za vaučere se nisam prijavio. To mi je bila velika greška. Bilo je reklama za to ali ih nisam iskoristio. Sledeće godine to ne smem da propustimo. Bilo je poziva da li smo se prijavili. To smo propustili i to je velika grešku", kaže Dragan Belobabić iz "Vile Marije", Bela Crkva.

Prijatne septembarske temperature i miholjsko leto u oktobru sigurno će mnoge navesti da baš tada isplaniraju odmor. Podsetimo, prijave za turističke vaučere se primaju do 15. oktobra, a oni se mogu iskoristiti sve do 20. novembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik