U Crnoj Gori čak 37 posto više turista nego prošle godine

Bez autora
Aug 31 2015

U Crnoj Gori je proteklog vikenda boravilo oko 85.000 turista, što je 37 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje izjavila je u ponedjeljak podgoričkim medijima direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić, dodajući da službeni podaci za prvih šest mjeseci ulijevaju optimizam. Sadašnji pokazatelji govore da će ova sezona biti bolja od prošlogodišnje i rekordne 2013. godine, rekla je Radak Kukavičić, navodeći da ovogodišnja turistička sezona bilježi i kontinuirani rast prihoda, broja turista i ostvarenih noćenja, a hoteli imaju već najavljen dobar posjet i za iduća tri mjeseca. Za prvih šest mjeseci ostvaren je prihod od oko 145 milijuna eura, što predstavlja rast od oko devet posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dodala je ona.

U Crnoj Gori je proteklog vikenda boravilo oko 85.000 turista, što je 37 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje izjavila je u ponedjeljak podgoričkim medijima direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić, dodajući da službeni podaci za prvih šest mjeseci ulijevaju optimizam.

"Sadašnji pokazatelji govore da će ova sezona biti bolja od prošlogodišnje i rekordne 2013. godine", rekla je Radak Kukavičić, navodeći da ovogodišnja turistička sezona bilježi i kontinuirani rast prihoda, broja turista i ostvarenih noćenja, a hoteli imaju već najavljen dobar posjet i za iduća tri mjeseca.

"Za prvih šest mjeseci ostvaren je prihod od oko 145 milijuna eura, što predstavlja rast od oko devet posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine", dodala je ona.

Najveću posjećenost u kolovozu ostvarili su turisti iz regije, bivših zemalja Sovjetskog Saveza, Italije, Poljske, Njemačke, Rumunjske, Austrije i Francuske.

Prema njezinim riječima, dobroj turističkoj sezoni značajno doprinose i manifestacije koje se tradicionalno organizuju na primorju i na sjeveru Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik