Slovenski BDP u drugom kvartalu skočio 2,6%

Bez autora
Aug 31 2015

Slovenski BDP povećao se u drugom kvartalu ove godine za realno 2,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani, objavio je u ponedjeljak slovenski statistički zavod. Ekonomisti kao glavni razlog oživljavanja gospodarske aktivnosti nakon više godina recesije i ovaj put navode pozitivan nastavak trendova u izvozu, ali sada i oživljenu domaću potrošnju jer je potrošnja domaćinstava u drugom kvartalu narasla za 2 posto. Slovenski statistički zavod u ponedjeljak je korigirao i svoju ocjenu rasta za prošlu godinu te sada ocjenjuju da je rast BDP-a lani iznosila tri posto realno i nominalno 3,9 posto. Zavod je u veljači ove godine u svojoj prvoj procjeni naveo da je slovenski BDP lani realno porastao za 2,6 posto.

Slovenski BDP povećao se u drugom kvartalu ove godine za realno 2,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani, objavio je u ponedjeljak slovenski statistički zavod.

Ekonomisti kao glavni razlog oživljavanja gospodarske aktivnosti nakon više godina recesije i ovaj put navode pozitivan nastavak trendova u izvozu, ali sada i oživljenu domaću potrošnju jer je potrošnja domaćinstava u drugom kvartalu narasla za 2 posto.

Slovenski statistički zavod u ponedjeljak je korigirao i svoju ocjenu rasta za prošlu godinu te sada ocjenjuju da je rast BDP-a lani iznosila tri posto realno i nominalno 3,9 posto. Zavod je u veljači ove godine u svojoj prvoj procjeni naveo da je slovenski BDP lani realno porastao za 2,6 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik