Ukrajinski MHP poboljšao ponudu za Perutninu Ptuj

Bez autora
Aug 31 2015

Ukrajinski MHP u vlasništvu milijunaša Jurija Kosiuka nudi 8,25 eura po dionici Perutnine Ptuj. Time je za četvrtinu eura poboljšao ponudu Slovenske industrije jekla (SIJ). Ukrajinska je kompanija već bila u igri za Perutninu Ptuj, ali je financijski savjetnik BNP Paribas predložio da je za dokapitalizaciju primjerenija ponuda SIJ-a. Predsjednik Uprave Perutnine Ptuj Roman Glaser je u izvještaju dioičarima otkrio kako MHP za dokapitalizaciju nudi 8 eura po dionici, do 18,4 milijuna eura, što je manje od očekivanja banaka vjerovnica. Sporan je bio i zahtjev da se ulog iskoristi za razvoj Perutnine i plaćanje dugova.

Ukrajinski MHP u vlasništvu milijunaša Jurija Kosiuka nudi 8,25 eura po dionici Perutnine Ptuj.

Time je za četvrtinu eura poboljšao ponudu Slovenske industrije jekla (SIJ). Ukrajinska je kompanija već bila u igri za Perutninu Ptuj, ali je financijski savjetnik BNP Paribas predložio da je za dokapitalizaciju primjerenija ponuda SIJ-a.

Predsjednik Uprave Perutnine Ptuj Roman Glaser je u izvještaju dioičarima otkrio kako MHP za dokapitalizaciju nudi 8 eura po dionici, do 18,4 milijuna eura, što je manje od očekivanja banaka vjerovnica. Sporan je bio i zahtjev da se ulog iskoristi za razvoj Perutnine i plaćanje dugova. Upravi nije bio drag ni zahtjev Ukrajinaca da s euvede jednotračni sustav upravljanjaRuski vlasnik SIJ-a nudi dokapitalizaciju od 40 milijuna eura o čemu će odlučivati na današnjoj sjednici skupštine. Takva dokapitalizacija i potpuno isključenje prioritetnih prava postojećih dioničara otvara put preuzimanju cijele kompanije po cijeni od 8 eura po dionici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik