Subotica pravo mesto za investicije i turizam

Bez autora
Aug 31 2015

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da nastavlja promociju jedinica lokalne samouprave širom Srbije kroz projekat „Srpska slagalica“, u kom gradovi i opštine imaju priliku da se predstave na nedeljnom nivou kroz istoriju, kulturu, investicije, gastronomiju i druge oblasti. U saopštenju se navodi da su prethodnih nedelja predstavljeni Kanjiža, Vrnjačka Banja i Pančevo, dok je ove nedelje na redu Subotica, grad koji su brojni investitori već prepoznali kao jedan od najatraktivnijih u Srbiji. U Subotici je rođen naš čuveni književnik Danilo Kiš, ona je domaćin brojnim festivalima tokom godine, a posetom sajtu www.serbianpuzzle.rs, posetioci će saznati šta je to prisnac i kako se priprema. Gradonačelnik Jene Maglai je, povodom promocije Subotice i učešća u ovom projektu, rekao da se Subotica kao regionalni ekonomski, administrativni, obrazovni i turistički centar Severnobačkog upravnog okruga, sa posebnim interesovanjem uključila u projekat promocije lokalnih samouprava u Srbiji koji sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samoprave.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da nastavlja promociju jedinica lokalne samouprave širom Srbije kroz projekat „Srpska slagalica“, u kom gradovi i opštine imaju priliku da se predstave na nedeljnom nivou kroz istoriju, kulturu, investicije, gastronomiju i druge oblasti.

U saopštenju se navodi da su prethodnih nedelja predstavljeni Kanjiža, Vrnjačka Banja i Pančevo, dok je ove nedelje na redu Subotica, grad koji su brojni investitori već prepoznali kao jedan od najatraktivnijih u Srbiji.

U Subotici je rođen naš čuveni književnik Danilo Kiš, ona je domaćin brojnim festivalima tokom godine, a posetom sajtu www.serbianpuzzle.rs, posetioci će saznati šta je to prisnac i kako se priprema.

Gradonačelnik Jene Maglai je, povodom promocije Subotice i učešća u ovom projektu, rekao da se Subotica kao regionalni ekonomski, administrativni, obrazovni i turistički centar Severnobačkog upravnog okruga, sa posebnim interesovanjem uključila u projekat promocije lokalnih samouprava u Srbiji koji sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samoprave.

Maglai je dodao da je Subotica zahvaljujući svom geografskom položaju, veličini i vrednim građanima u poslednjih nekoliko godina postala lider u privlačenju stranih investicija o čemu svedoči prisustvo i poslovanje svetski renomiranih kompanija kao što su Simens, Kalcedonija i Svarovski.

Prema njegovim rečima, Subotica kao grad sa uspešno razrađenim konceptom industrijske i slobodne zone, kao i specijalizovanim preduzećem za upravljanje investicijama, raspolaže svim neophodnim resursima da nastavi uspešnu praksu privlačenja investicija i u tom smislu može da pruži svoj doprinos projektu ministarstva, kao i podršku drugim partnerima uključenim u projekat.

On je naveo i turistički kompleks na Paliću kao atraktivnu turističku destinaciju, kao i da će ulaganja u njegove ugostiteljsko-banjske kapacitete predstavljati prioritet u narednom periodu.

Brojni festivali, zabavni događaji, koncerti, živopisan kulturni život tokom cele godine razlog su više da posetite naš grad koji svojom osobenošću i zanimljivim karakteristikama predstavlja neizostavni deo šireg mozaika koji čine gradovi i opštine Srbije, zaključio je gradonačelnik Subotice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik