Do petka prijave za pomoć biznisu

Bez autora
Sep 01 2015

Do petka je otvoren Javni poziv za Pilot program državne pomoći malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za 2015, za koji je Ministarstvo ekonomije obezbijedilo 30.000 eura. Iz Ministarstva ekonomije, podsjećaju da su 05. avgusta raspisali Javni poziv za Pilot program državne pomoći malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za ovu godinu. Program predviđa finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za sufinansiranje dijela troškova angažovanja eksternih konsultanata. U skladu sa Programom, preduzeće je, nakon odobrenja, u obavezi da finansira troškove eksternog konsultanta za realizaciju inovativne aktivnosti u visini od 100 odsto, i da nakon završetka aktivnosti podnese zahtjev za povraćaj u visini od maksimalno 50 odsto opravdanih troškova, odnosno do 2.500 eura, bez poreza na dodatu vrijednost. Preostalih 50 odsto troškova preduzeće pokriva iz sopstvenih izvora. Preduzeće može podnijeti jedan zahtjev za realizaciju jedne od ponuđenih inovativnih aktivnosti, saopštavaju iz Ministarstva ekonomije.

Do petka je otvoren Javni poziv za Pilot program državne pomoći malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za 2015, za koji je Ministarstvo ekonomije obezbijedilo 30.000 eura.

Iz Ministarstva ekonomije, podsjećaju da su 05. avgusta raspisali Javni poziv za Pilot program državne pomoći malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za ovu godinu.

Program predviđa finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za sufinansiranje dijela troškova angažovanja eksternih konsultanata.

"U skladu sa Programom, preduzeće je, nakon odobrenja, u obavezi da finansira troškove eksternog konsultanta za realizaciju inovativne aktivnosti u visini od 100 odsto, i da nakon završetka aktivnosti podnese zahtjev za povraćaj u visini od maksimalno 50 odsto opravdanih troškova, odnosno do 2.500 eura, bez poreza na dodatu vrijednost. Preostalih 50 odsto troškova preduzeće pokriva iz sopstvenih izvora. Preduzeće može podnijeti jedan zahtjev za realizaciju jedne od ponuđenih inovativnih aktivnosti", saopštavaju iz Ministarstva ekonomije.

Cilj Programa je da poboljša inovativne sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji kroz podsticanje korišćenja konsultanskih usluga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik