Tabaković: Srbija zemlja rasta, stabilnosti i napretka

Bez autora
Sep 01 2015

Guvernerka NBS Jorgovanska Tabaković izjavila je danas da Srbija pronalazi svoj put u nastojanjima da bude zemlja uravnoteženog rasta, cenovne stabilnosti, konkurentske privrede i društvenog napretka. Tabaković je, na konferenciji za novinare povodom druge revizije trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom naglasila da očekuje da ocena o dobrom pravzu Srbije biti potvrđena i od strane borda te institucije kroz pozitivnu ocenu. Prema njenim rečima, razgovori sa MMF, koji nikad nisu laki, sada bili konstruktivni, sveobuhvatni i svrsishodni i rezulatat toga postizanje načelnog dogovora u svim oblastima. NBS postizanjem i održavanjem cenovne i finansijske stablisnoti doprinos vladinim nastojanjima da Srbiju pretvori u mesto uravnoteženog rasta, cenovne stabilnosti, konkurnetne privrede i društveni napretka i kao što Evropa izlazi iz najteže finanasijek i ekonomske krize poslednjih decenija, tako i Srbija nalazi svoj put u naižaovnijim uslovima, rekla je Tabaković.

Guvernerka NBS Jorgovanska Tabaković izjavila je danas da Srbija pronalazi svoj put u nastojanjima da bude zemlja uravnoteženog rasta, cenovne stabilnosti, konkurentske privrede i društvenog napretka.

Tabaković je, na konferenciji za novinare povodom druge revizije trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom naglasila da očekuje da ocena o dobrom pravzu Srbije biti potvrđena i od strane borda te institucije kroz pozitivnu ocenu.

Prema njenim rečima, razgovori sa MMF, koji nikad nisu laki, sada bili konstruktivni, sveobuhvatni i svrsishodni i rezulatat toga postizanje načelnog dogovora u svim oblastima.

- NBS postizanjem i održavanjem cenovne i finansijske stablisnoti doprinos vladinim nastojanjima da Srbiju pretvori u mesto uravnoteženog rasta, cenovne stabilnosti, konkurnetne privrede i društveni napretka i kao što Evropa izlazi iz najteže finanasijek i ekonomske krize poslednjih decenija, tako i Srbija nalazi svoj put u naižaovnijim uslovima - rekla je Tabaković.

Uz podršku MMF, dodala je ona, i dobru saradnju NBS, vlade i ostalih organa uverena je da će aranžman sa MMF biti uspešan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik