Sporazum CSEBA-e i Chongqinga za letove prema Zadru

Bez autora
Sep 02 2015

U Zadru je danas potpisan ugovor o strateškoj suradnji između CSEBA-e i Grada Chongqinga na realizaciji projekta direktnih letova Chongqing - Zadar. Razgovori o ovim letovima traju već gotovo godinu i pol, a zadarski turistički radnici i cijela Hrvatska s nestrpljenjem očekuju i njihovu realizaciju. Velika delegacija od 17 kineskih gospodarstvenika iz kineskog grada Chongqinga u srijedu se cijeli dan u Zadru upoznavala sa lokalnim infrastrukturnim projektima koji traže svoje dovršenje i investitora. Iako je sastanak sa kineskom delegacijom i prezentacija zadarskih projekata bila zatvorena za novinare, u gradskoj upravi azijske je gospodarstvenike primio zamjenik gradonačelnika Ivica Vlakić, a s njima su razgovarali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore Zadarske županije, Turističke zajednice Grada Zadra i Zračne luke Zadar dok su među Kinezima bili direktori poduzeća i tvrtki zainteresiranih za poslovnu suradnju s Gradom Zadrom i zadarskim poslovnim subjektima.

U Zadru je danas potpisan ugovor o strateškoj suradnji između CSEBA-e i Grada Chongqinga na realizaciji projekta direktnih letova Chongqing - Zadar.

Razgovori o ovim letovima traju već gotovo godinu i pol, a zadarski turistički radnici i cijela Hrvatska s nestrpljenjem očekuju i njihovu realizaciju.

Velika delegacija od 17 kineskih gospodarstvenika iz kineskog grada Chongqinga u srijedu se cijeli dan u Zadru upoznavala sa lokalnim infrastrukturnim projektima koji traže svoje dovršenje i investitora.

Iako je sastanak sa kineskom delegacijom i prezentacija zadarskih projekata bila zatvorena za novinare, u gradskoj upravi azijske je gospodarstvenike primio zamjenik gradonačelnika Ivica Vlakić, a s njima su razgovarali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore Zadarske županije, Turističke zajednice Grada Zadra i Zračne luke Zadar dok su među Kinezima bili direktori poduzeća i tvrtki zainteresiranih za poslovnu suradnju s Gradom Zadrom i zadarskim poslovnim subjektima.

Većina zadarskih projekata predstavljnih Kinezima vezana je uz dovršenje prometne infrastrukture, hotelskih i turističkih kapaciteta, ali i Sportski centar Višnjik, Gaženicu te zadarsku zračnu luku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik