Kreće projekt koji su Šibenčani čekali 20 godina

Bez autora
Sep 02 2015

Norveška vlada zainteresirala se za financiranje izgradnje purifikacijskog i otpremnog centra za školjke u Šibeniku. Riječ je o projektu kojega Šibenik čeka već više od 20 godina. Gradnja uzgajališta školjaka s otpremnim centrom riješila bi mnoge probleme školjkaša iz Šibensko-kninske županije. Natječaj bi trebao biti raspisan krajem ove godine, a novac dostupan već dogodine. Treba pripremiti projekt i prijaviti ga na EEA fond 'Norwegian grants'. Nositelj projekta je županija koja je već uradila prve korake - uređena je prostorno-planska dokumetacija i utvrđeno je kako će se purifikacijski centar nalaziti u uvali svetog Petra. Dok institucije rade svoj posao, na školjkarima je samo da se udruže. Jer gradnjom centra profitirali bi svi, njih čak 20 koliko ih je trenutačno u Šibensko-kninskoj županiji.

Norveška vlada zainteresirala se za financiranje izgradnje purifikacijskog i otpremnog centra za školjke u Šibeniku. Riječ je o projektu kojega Šibenik čeka već više od 20 godina. Gradnja uzgajališta školjaka s otpremnim centrom riješila bi mnoge probleme školjkaša iz Šibensko-kninske županije.

Natječaj bi trebao biti raspisan krajem ove godine, a novac dostupan već dogodine. Treba pripremiti projekt i prijaviti ga na EEA fond 'Norwegian grants'. Nositelj projekta je županija koja je već uradila prve korake - uređena je prostorno-planska dokumetacija i utvrđeno je kako će se purifikacijski centar nalaziti u uvali svetog Petra. Dok institucije rade svoj posao, na školjkarima je samo da se udruže. Jer gradnjom centra profitirali bi svi, njih čak 20 koliko ih je trenutačno u Šibensko-kninskoj županiji.

Norvežani su u Šibeniku već ulagali u gradnju pomorskog centra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik