Nastavak podrške SB u sprovođenju strukturnih reformi

Bez autora
Sep 02 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa regionalnim direktorom Svetske banke (SB) za jugoistočnu Evropu Elen Goldstin, koja je premijeru prenela pohvale Svetske banke za pomoć u suštinskim i strukturnim reformama.Goldstin je naglasila da ova institucija pruža svesrdnu podršku Vladi Srbije u sprovođenju tih mera. Među ključnim temama današnjeg sastanka bile su i strukturne reforme u javnim preduzećima, prvenstveno "Elektroprivredi Srbije", "Srbijagasu" i "Železnicama Srbije", kao i pomoć Svetske banke u realizaciji procesa privatizacije za 17 preduzeća u restrukturiranju.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa regionalnim direktorom Svetske banke (SB) za jugoistočnu Evropu Elen Goldstin, koja je premijeru prenela pohvale Svetske banke za pomoć u suštinskim i strukturnim reformama.

Goldstin je naglasila da ova institucija pruža svesrdnu podršku Vladi Srbije u sprovođenju tih mera.

Među ključnim temama današnjeg sastanka bile su i strukturne reforme u javnim preduzećima, prvenstveno "Elektroprivredi Srbije", "Srbijagasu" i "Železnicama Srbije", kao i pomoć Svetske banke u realizaciji procesa privatizacije za 17 preduzeća u restrukturiranju.

Posebna tema bile su aktivnosti koje Vlada Srbije mora da sprovede u cilju poboljšanja pozicije Srbije na listi Svetske banke po pitanju poslovnog ambijenta.

Vučić je istakao da očekuje veliki napredak nakon zajedničkog rada sa Svetskom bankom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik