Državi važno da ima profitabilnu avio-kompaniju

Bez autora
Sep 02 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je za Srbiju veoma važno da ima stabilnu i profitabilnu avio-kompaniju i da "Er Srbija" beleži pozitivne rezultate u svim segmentima. Mihajlović je prilikom obilaska sedišta "Er Srbije" rekla da rezultati poslovanja te avio-kompanije za prvih sedam meseci ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju rast veći od 25 odsto u prevozu putnika, tereta, sektoru zapošljavanja i u ostalim oblastima. Nijedna brojka ne govori da je došlo do bilo kakvog pada, naprotiv, svuda imamo rast, istakla je ona i dodala da beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" ne daje olakšice samo "Er Srbiji", veći svakoj kompaniji koja ispuni određene kriterijume. Ministar je naglasila da zbog toga ne vidi probleme u bilo kakvoj vrsti olakšica, i ponovila da je državi važno da ima stabilnu nacionalnu avio-kompaniju koja pravi prihod i dobit, i koja ima trend rasta.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je za Srbiju veoma važno da ima stabilnu i profitabilnu avio-kompaniju i da "Er Srbija" beleži pozitivne rezultate u svim segmentima.

Mihajlović je prilikom obilaska sedišta "Er Srbije" rekla da rezultati poslovanja te avio-kompanije za prvih sedam meseci ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju rast veći od 25 odsto u prevozu putnika, tereta, sektoru zapošljavanja i u ostalim oblastima.

Nijedna brojka ne govori da je došlo do bilo kakvog pada, naprotiv, svuda imamo rast, istakla je ona i dodala da beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" ne daje olakšice samo "Er Srbiji", veći svakoj kompaniji koja ispuni određene kriterijume.

Ministar je naglasila da zbog toga ne vidi probleme u bilo kakvoj vrsti olakšica, i ponovila da je državi važno da ima stabilnu nacionalnu avio-kompaniju koja pravi prihod i dobit, i koja ima trend rasta.

Ono što mi stalno zaboravljamo jeste šta smo imali pre "Er Srbije", odnosno kakvu smo avio-kompaniju imali. Ta kompanija nije poslovala na održiv način, bila je u gubicima i u ozbiljnim problemima i bez ikakvih rezultata, dok sada imamo kompaniju koja svakoga dana i meseca pravi određene korake napred, poručila je Mihajlović.

Prema njenoj oceni, građani Srbije mogu da budu ponosni na "Er Srbiju", jer ta kompanija daje mogućnost mladima da se zaposle i beleži trend rasta u svim segmentima poslovanja.

U momentu kada je nastala “Er Srbija“, pre dve godine, bilo je samo četiri odsto zaposlenih mlađih od 30 godina, dok ih je danas 30 odsto, istakla je potpredsednik Vlade.

Mihajlović je saopštila da je na današnjem sastanku sa poslovodstvom tog preduzeća razgovarano o budućnosti srpskog avio-prevoznika i planovima za naredni period, uključujući i planove za uspostavljanje letova za SAD.

Ona je ukazala na to da su toku ozbiljne pripreme za to da „Er Srbija“ tokom 2016. godine uspostavi letove do SAD, uz napomenu da za to delom već postoje uslovi kada je reč o Aerodromu “Nikola Tesla“.

Ono što za sada možemo da kažemo, jeste da zaista radimo na tome i učinićemo sve da ispunimo naše obećanje, a za koje je osnov u sporazumu koji smo nedavno potpisali sa SAD, istakla je Mihajlović.

Generalni direktor “Er Srbije“ Dane Kondić rekao je da su dobri rezultati kompanije najbolji primer timskog rada, i istakao da očekuje da će poslovni rezultat biti bolji od prošlogodišnjeg, kao i da je kompanija na dobrom putu kada je reč o uspostavljanju letova za SAD.

On je ukazao na to da je za "Er Srbiju", nakon dve zimske i dve letnje sezone, važno da učvrsti svoju poziciju i smanji troškove poslovanja.

Beogradski aerodrom je, zahvaljujući povezanosti “Er Srbije“ sa „Etihadom“ i partnerima te grupacije, ponovo postao regionalni centar za putnike koji sa različitih strana putuju preko Beograda, zaključio je Kondić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik