Vlada HBK: Za puteve u Drvaru i Livnu 700.000 KM

Bez autora
Sep 03 2015

Vlada je na danas održanoj 10. sjednici razmatrala i donijela Izvještaj o radu Vlade Hercegbosanskog kantona za 2014. godinu, kao i Program rada Vlade za 2015. godinu, te ih uputila u skupštinsku proceduru na daljnje postupanje.Razmatrana je Informacija o realizaciji Programa investiranja kreditnih sredstava namijenjenih opštini Drvar i opštini Livno. Naime, Programom investiranja kreditnih sredstava kojega je Vlada Hercegbosanske kantona usvojila Odlukom 10. rujna 2014. godine navedenim opštinama predviđeno je financiranje projekata cestovne infrastrukture lokalne kategorije iz realiziranih kreditnih sredstava u ukupnom iznosu od 700.000,00 KM.

Vlada je na danas održanoj 10. sjednici razmatrala i donijela Izvještaj o radu Vlade Hercegbosanskog kantona za 2014. godinu, kao i Program rada Vlade za 2015. godinu, te ih uputila u skupštinsku proceduru na daljnje postupanje.

Razmatrana je Informacija o realizaciji Programa investiranja kreditnih sredstava namijenjenih opštini Drvar i opštini Livno. Naime, Programom investiranja kreditnih sredstava kojega je Vlada Hercegbosanske kantona usvojila Odlukom 10. rujna 2014. godine navedenim opštinama predviđeno je financiranje projekata cestovne infrastrukture lokalne kategorije iz realiziranih kreditnih sredstava u ukupnom iznosu od 700.000,00 KM.

Utvrđeni iznos sredstava – 700.000,00 KM je podijeljen na način da se sa 600.000,00 KM vrši financiranje odobrenih projekata u opštini Drvar, a sa 100.000,00 KM financiranje odobrenih projekata u opštini Livno. Prilikom razmatranja ove točke dnevnoga reda utvrđeno je da se realizacija samog Programa provodi veoma sporo što dokazuje i činjenica da je do sada realizovano samo 37% Programa, odnosno 263.378,90 KM. Stoga je Vlada donijela Zaključak kojim od Uprave za puteve Hercegbosanskog kantona traži da sačini cjelovitu informaciju po implementaciji kreditnih sredstava za financiranje kapitalnih investicija u oblasti puteva u Hercegbosanskom kantonu, a najkasnije do januara 2016. godine.

Vlada je donijela Odluku o razrješenju direktora Srednje strukovne škole Tomislavgrad, Ante Kelave, zbog isteka četverogodišnjeg mandata, te Odlukom o davanju saglasnosti imenovala novog direktora Srednje strukovne škole, Stanka Čambera, na mandatni period od četiri godine.

Razmatrano je i usvojeno Izvješće o radu Stručnog ureda u predmetu utvrđivanja uslova koje moraju ispunjavati objekti koji proizvode hranu životinjskog porijekla i prijedlog Rješenja o pravu na naknadu, naknadi i visini naknade, na osnovu kojeg će naknada za rad u ovome radnom tijelu biti isplaćena samo vanjskom članu.

Na osobni zahtjev  v.d. direktorice Agencije za privatizaciju Hercegbosanskom kantona, Tihane Pranjić iz Tomislavgrada, Vlada je donijela Rješenje o njenom razrješenju, te Rješenjem imenovala novog v.d. direktora Agencije za privatizaciju, Ivice Bodulušića iz Livna, na mandatno razdoblje od tri mjeseca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik