Otvaraju se vrata za veća i nova ulaganja NR Kine u BiH Poslovanje

Bez autora
Sep 03 2015

U sklopu službenog posjeta Narodnoj Republici Kini, u povodu obilježavanja 70. godišnjice pobjede nad fašizmom, predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se s predstavnicima tvrtke Huawei. Nakon obilaska tvornice, upriličena je večera u čast posjeta Čovića. Tijekom razgovora, uprava ove tvrtke je istaknula dobru dosadašnju suradnju s tvrtkama u BiH, te ukazala na segmente tržišta gdje postoji mogućnost daljnjeg unapređenja. BiH je relativno malo tržište, ali je naglašen potencijal daljnjeg razvitka i modernizacije postojeće infrastrukture. Spomenuto je da tvrtka Huawei, koja je nazočna na bh. tržištu duži niz godina projektima u IT i telekom industriji, želi ojačati poslovne odnose s tvrtkama u BiH, te da je njihov vrlo razvijen istraživačko-razvojni centar, u kojem radi oko 46 posto od ukupnog broja zaposlenih, jamac kvalitete njihovih proizvoda i usluga tvrtke. Čović je zahvalio upravi tvrtke Huawei za doček, te podržao daljnje proširenje poslovne suradnje s tvrtkama u BiH.

U sklopu službenog posjeta Narodnoj Republici Kini, u povodu obilježavanja 70. godišnjice pobjede nad fašizmom, predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se s predstavnicima tvrtke Huawei.

Ulaganja u BiH

Nakon obilaska tvornice, upriličena je večera u čast posjeta Čovića. Tijekom razgovora, uprava ove tvrtke je istaknula dobru dosadašnju suradnju s tvrtkama u BiH, te ukazala na segmente tržišta gdje postoji mogućnost daljnjeg unapređenja. BiH je relativno malo tržište, ali je naglašen potencijal daljnjeg razvitka i modernizacije postojeće infrastrukture.

Spomenuto je da tvrtka Huawei, koja je nazočna na bh. tržištu duži niz godina projektima u IT i telekom industriji, želi ojačati poslovne odnose s tvrtkama u BiH, te da je njihov vrlo razvijen istraživačko-razvojni centar, u kojem radi oko 46 posto od ukupnog broja zaposlenih, jamac kvalitete njihovih proizvoda i usluga tvrtke. Čović je zahvalio upravi tvrtke Huawei za doček, te podržao daljnje proširenje poslovne suradnje s tvrtkama u BiH. Područje kojom se tvrtka bavi predstavlja temelj razvitka gospodarstva svake regije, a njena nova rješenja i tehnologije sigurno mogu pomoći učinkovitijem postizanju uspješnih poslovnih rezultata bh. tvrtki. Zanimljivo je kako su Čovića dočekali s displejem na kojem je bila slika Staroga mosta i njemu ispisana dobrodošlica.

Razmjena primjeraka

Drugog dana posjeta Kini, predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović je obišao Kineski zid (vrh Badaling). Ovom prigodom domaćin je uručio Čoviću monografiju svih visokih dužnosnika koji su posjetili Kineski zid. Upriličen je i posjet tvrtki China National Philatelic Corporation. Čović je razgovarao s predsjednikom tvrtke Li Mingom. Upriličeno je predstavljanje kuverte i poštanske marke izrađenih povodom 20. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Kine i BiH. Nakon prigodnih obraćanja Minga i Čovića, potpisane su predstavljene kuverte te je razmijenjen po jedan primjerak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik