Otvoren novi pogon kompanije "Svarovski" u Subotici

Bez autora
Sep 03 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije "Svarovski" u Subotici, da je ulaganje Vlade u tu fabriku u iznosu od 2,75 miliona evra ulaganje u našu budućnost, budućnost Subotice i svih naših građana. Vučić je istakao da je, po kvalitetu materijala i površini objekata, ovo najveća investicija u Srbiji do sada. Premijer je iskazao posebno zadovoljstvo zbog toga što su 383 radnika dobila posao, pri čemu je najavljeno da će biti zaposleno još 170 ljudi. On je zaposlenima u novom pogonu poželeo sve najbolje u daljem radu, i obećao da će Vlada učiniti sve kako bi obezbedila najbolje poslovno okruženje za investitore. Vučić je uputio poziv austrijskim partnerima da u Srbiju dovedu još investitora i zaposle još ljudi.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije "Svarovski" u Subotici, da je ulaganje Vlade u tu fabriku u iznosu od 2,75 miliona evra ulaganje u našu budućnost, budućnost Subotice i svih naših građana.

Vučić je istakao da je, po kvalitetu materijala i površini objekata, ovo najveća investicija u Srbiji do sada.

Premijer je iskazao posebno zadovoljstvo zbog toga što su 383 radnika dobila posao, pri čemu je najavljeno da će biti zaposleno još 170 ljudi.

On je zaposlenima u novom pogonu poželeo sve najbolje u daljem radu, i obećao da će Vlada učiniti sve kako bi obezbedila najbolje poslovno okruženje za investitore.

Vučić je uputio poziv austrijskim partnerima da u Srbiju dovedu još investitora i zaposle još ljudi.

Ovo je dobro mesto za vas. Nadam se da ste osetili našu gostoljubivost. Sve može da se kaže o nama, ali niko nam ne može osporiti tu osobinu, poručio je on i izrazio nadu da su zaposleni, koji rade u jednoj od najsavremenijih fabrika, zadovoljni platama.

Vučić je nakon obilaska fabrike ponovio da u 2017. godini očekuje da Srbija ostvari privredni rast od tri odsto.

On je rekao da će do kraja meseca, kada bude puštena u rad druga peć u "Železari Smederevo", doći do rasta BDP-a sa trenutnih 0,5 na jedan odsto, pri čemu će nakon 1. novembra, kada u Kikindi bude otvoren „Metanolsko-sirćetni kompleks“, BDP dodatno porasti.

Ovaj kombinat biće otvoren nakon pet godina konzervacije i to će značiti da BDP ide na plus 1,2 odsto, istakao je premijer i dodao da će sledeće godine rast iznositi više od dva odsto.

Direktor fabrike "Svarovski" u Subotici Dejan Jovanović označio je otvaranje nove fabrike kao događaj od velikog značaja za tu kompaniju.

Jovanović je podsetio na to da je pre nekoliko godina postojala samo ideja o projektu, a da je 2012. godine doneta odluka o realizaciji, nakon čega je osnovano preduzeće u Srbiji, a odmah nakon toga potpisan ugovor sa Vladom Srbije koji je podrazumevao obavezu o investiranju.

Doneta je, kako je dodao, odluka da se još pre investicije započne sa proizvodnjom, pa je tako u decembru 2013. godine usledilo zapošljavanje prvih radnika i otpočela proizvodnja u iznajmljenom prostoru.

Proizvodnja je povećana, takođe i broj zaposlenih, istakao je Jovanović i precizirao da u fabrici, koja je sagrađena po svetskim standardima, sada radi 383 radnika, a da će do sredine naredne godine biti zaposleno dodatnih 170.

Fabrika u Subotici postala je značajan deo porodice "Svarovski", zaključio je on.

Izvršni potpredsednik "Svarovski profešenel" Taro Nordhajder istakao je da je ova godina značajna za austrijsku kompaniju, s obzirom na to da ona obeležava 120-godišnjicu postojanja, tako da je i otvaranje pogona u Subotici važan trenutak u njenoj bogatoj istoriji.

Postrojenje u Subotici je, uz centralu u Vatensu, važan logistički centar, naglasio je Nordhajder i iskazao zahvalnost Vladi Srbije na odličnoj podršci, uz ocenu da je održivo partnerstvo raslo od samog početka, zbog čega "Svarovski" želi da gradi dalju budućost u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik