Otvoren Bruski put u Kruševcu

Bez autora
Sep 03 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je danas Bruski put, dugačak 1,7 kilometara, kojim je Kruševac dobio još jedan moderan prilaz gradu.Mihajlović je tom prilikom najavila da će JP "Putevi Srbije" u ovoj godini uložiti više od šest miliona evra u lokalne samouprave i gradove, kako bi se izgradili novi putevi. Ovo je lep i moderan put kakav Kruševac zaslužuje, ocenila je ona i istakla da je to najveća investicija u Kruševcu u poslednjih 13 godina kada je reč o putnoj infrastrukturi.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je danas Bruski put, dugačak 1,7 kilometara, kojim je Kruševac dobio još jedan moderan prilaz gradu.

Mihajlović je tom prilikom najavila da će JP "Putevi Srbije" u ovoj godini uložiti više od šest miliona evra u lokalne samouprave i gradove, kako bi se izgradili novi putevi.

Ovo je lep i moderan put kakav Kruševac zaslužuje, ocenila je ona i istakla da je to najveća investicija u Kruševcu u poslednjih 13 godina kada je reč o putnoj infrastrukturi.

Bruski put je, kako je ukazala, značajan i kao turistički pravac, s obzirom na to da je istovremeno i putni pravac ka Kopaoniku.

Potpredsednik Vlade je najavila da će se graditi i Moravski koridor, autoput od Pojata do Preljine, kao i da se sada razmatra ko će biti izvođači radova i kakav će biti model finansiranja.

Mihajlović je izrazila očekivanje da će informacije o gradnji tog autoputa biti poznate narednih meseci.

Izvođač radova na Bruskom putu je preduzeće "MBA Ratko Mitrović", a investitor JP "Putevi Srbije".

Izgradnja Bruskog puta započela je 7. aprila i ovaj put je proširen na dve kolovozne trake širine po 6,5 metara, sa trotoarima i biciklističkom stazom.

Na saobraćajnici, koja je bulevarskog tipa, postavljena je i javna rasveta.

Privrednim rastom do većeg zapošljavanja i investiranja

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija jedina zemlja koja ima aranžman sa MMF-om, a kojoj je ta finansijska institucija, za svega nekoliko meseci, poboljšala projekciju privrednog rasta.

Mihajlović je u izjavi za novinare u Kruševcu rekla da kao ministar saobraćaja može da kaže da smo pokazali da projekti mogu da se ubrzaju i da možemo da uradimo mnogo više od onoga što smo planirali.

Ona je podsetila na to da je MMF ranije prognozirao da će Srbija ove godine imati negativnu stopu rasta od 0,5 odsto, koja je sada poboljšana na plus 0,5 odsto.

To je za Srbiju veoma značajno, jer što je veći privredni rast, to su veće i mogućnosti za investiranje i zapošljavanje, naglasila je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik