Saradnja sa Češkom u jačanju prerađivačkih kapaciteta u Srbiji

Bez autora
Sep 03 2015

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković sastala se danas sa ambasadorom Češke Republike u našoj zemlji Ivanom Hlavsovom. Na sastanku je razmatrano stanje sveukupne bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine između dve zemlje, pri čemu je konstatovano da postoje potencijali za njeno unapređenje. To se, kako je ukazano, odnosi kako na povećanje obima spoljnotrgovinske razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, tako i na domen podizanja kapaciteta primarne poljoprivredne proizvodnje i preradne industrije u Srbiji. Hlavsova je potvrdila spremnost Češke za razmenu iskustava u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i usklađivanju propisa iz oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine sa propisima i zakonodavstvom Unije.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković sastala se danas sa ambasadorom Češke Republike u našoj zemlji Ivanom Hlavsovom.

Na sastanku je razmatrano stanje sveukupne bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine između dve zemlje, pri čemu je konstatovano da postoje potencijali za njeno unapređenje.

To se, kako je ukazano, odnosi kako na povećanje obima spoljnotrgovinske razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, tako i na domen podizanja kapaciteta primarne poljoprivredne proizvodnje i preradne industrije u Srbiji.

Hlavsova je potvrdila spremnost Češke za razmenu iskustava u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i usklađivanju propisa iz oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine sa propisima i zakonodavstvom Unije.

U cilju nastavka aktivnosti unapređenja saradnje, najavljena je i radna poseta ministra poljoprivrede Češke našoj zemlji sredinom oktobra ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik