Jura u Leskovcu gradi petu fabriku, najveću u Srbiji

Bez autora
Sep 03 2015

Južnokorejska kompanija Jura gradiće još jednu veliku fabriku u Leskovcu, koja će biti peta po redu u Srbiji, potvrdio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, nakon današnjeg sastanka sa menadžmentom te kompanije. Cvetanović je na konferenciji za novinare kazao da će to najverovatnije biti najveća Jurina fabrika u svetu i da će u naredne tri godine u njoj posao dobiti oko 3.000 Leskovčana. Oni su izrazili želju da pored već postojeće fabrike u Leskovcu, izgrade još jednu duplo veću. Prema njihovom planu fabrika bi bila izgradjena do marta sledeće godine, a da u aprilu zaposle oko 700 radnika. Zatim bi do kraja 2016. posao dobilo ukupno 1.300, a do 2019. godine oko 3.000 Leskovčana, naveo je Cvetanović. Grad Leskovac već obavlja pripreme za otkup državnog zemljišta na kome se nalazi davno propala društvena fabrika i nakon toga bi ta lokacija bila iskorišćena za novi pogon Jure.

Južnokorejska kompanija Jura gradiće još jednu veliku fabriku u Leskovcu, koja će biti peta po redu u Srbiji, potvrdio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, nakon današnjeg sastanka sa menadžmentom te kompanije.

Cvetanović je na konferenciji za novinare kazao da će to najverovatnije biti najveća Jurina fabrika u svetu i da će u naredne tri godine u njoj posao dobiti oko 3.000 Leskovčana.

- Oni su izrazili želju da pored već postojeće fabrike u Leskovcu, izgrade još jednu duplo veću. Prema njihovom planu fabrika bi bila izgradjena do marta sledeće godine, a da u aprilu zaposle oko 700 radnika. Zatim bi do kraja 2016. posao dobilo ukupno 1.300, a do 2019. godine oko 3.000 Leskovčana - naveo je Cvetanović.

Grad Leskovac već obavlja pripreme za otkup državnog zemljišta na kome se nalazi davno propala društvena fabrika i nakon toga bi ta lokacija bila iskorišćena za novi pogon Jure.

Južnokorejska kompanija već ima fabriku elektro kablova u Leskovcu u kojoj radi 1.690 radnika.

Južnokorejska Jura u četiri fabrike u Srbiji zapošljava oko 5.500 radnika, a širom sveta ima 32 fabrike u Koreji, Kini, Slovačkoj, Češkoj, Rusiji i Vijetnamu.

Jura korporacija se bavi proizvodnjom elektronskih komponenti za automobilsku industriju, pre svega kablovskih instalacija i njihovih komponenti, ali i automobilskih svećica, kalemova i njihovih kablova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik