Potpisani ugovori za novih 608 hektara oranica pod sistemom za navodnjavanje

Bez autora
Sep 06 2015

Vojvođanski poljoprivrednici, koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu u okviru sufinansiranja nabavke opreme za navodnjavanje i eksploataciju bunara na teritoriji naše pokrajine, potpisali su ugovore sa resornim sekretarijatom ukupne vrednosti 40 miliona dinara. U Skupštini AP Vojvodine, korisnicima je ugovore predao zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Knežević. Prema rečima Kneževića, današnjim potpisivanjem novih 65 ugovora, od strane resornog sekretarijata obezbeđeno je 40 miliona dinara, podsetivši da je ovo nastavak investicije koja se sprovodi niz godina unazad. Ove godine smo u navodnjavanje investirali blizu 220 miliona dinara. Ukoliko uzmemo u obzir da je to 50 odsto, znači da je suma za navodnjavanje u ovoj godini udvostručena. U ovom momentu, oko 3,5 hiljade hektara imamo pod sistemima za navodnjavanje, istakao je zamenik resornog sekretara uz najavu da ima još sredstava za ovu namenu, i da u narednom periodu predstoji i novo potpisivanje ugovora.

Vojvođanski poljoprivrednici, koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu u okviru sufinansiranja nabavke opreme za navodnjavanje i eksploataciju bunara na teritoriji naše pokrajine, potpisali su ugovore sa resornim sekretarijatom ukupne vrednosti 40 miliona dinara.

U Skupštini AP Vojvodine, korisnicima je ugovore predao zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Knežević.

Prema rečima Kneževića, današnjim potpisivanjem novih 65 ugovora, od strane resornog sekretarijata obezbeđeno je 40 miliona dinara, podsetivši da je ovo nastavak investicije koja se sprovodi niz godina unazad.

Ove godine smo u navodnjavanje investirali blizu 220 miliona dinara. Ukoliko uzmemo u obzir da je to 50 odsto, znači da je suma za navodnjavanje u ovoj godini udvostručena. U ovom momentu, oko 3,5 hiljade hektara imamo pod sistemima za navodnjavanje, istakao je zamenik resornog sekretara uz najavu da ima još sredstava za ovu namenu, i da u narednom periodu predstoji i novo potpisivanje ugovora.

Ovaj kokurs bio je namenjen fizičkim i pravnim licima, koja imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji AP Vojvodine. Za realizaciju konkursa planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 270 miliona dinara. Ugovori se sa podnosiocima sredstava potpisuju sukcesivno, po pristizanju prijava i utvrđivanja ispunjenosti uslova za podršku nabavke opreme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik