Proširenje kapaciteta proizvodnje u valjevskom "Krušiku"

Bez autora
Sep 07 2015

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić najavio je danas da se u valjevskom "Krušiku" očekuje investicija od približno 20 miliona evra, što će značajno povećati njegove kapacitete, i dodao da su ta fabrika i resorno ministarstvo predali Vladi zahtev za zapošljavanje novih 340 radnika. Gašić je prilikom obilaska "Krušika", koji je jedna od najznačajnijih fabrika namenske industrije u Srbiji, rekao da su novi radnici neophodni zbog povećanog obima posla i da od Vlade očekuje pozitivan odgovor. On je naveo da je "Krušik" u proteklih godinu dana značajno proširio lepezu svojih proizvoda u saradnji sa kovačkim centrom SDPR "Jugoimport", tako da postoji širok spisak proizvoda koji će da se rade, pre svega u raketnom programu. Ministar je istakao da se u "Krušiku" broj radnika stalno povećava, da ta fabrika ima stabilno poslovanje i da su povećane plate, i naglasio da se trend rasta beleži u svim fabrikama namenske industrije u Srbiji.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić najavio je danas da se u valjevskom "Krušiku" očekuje investicija od približno 20 miliona evra, što će značajno povećati njegove kapacitete, i dodao da su ta fabrika i resorno ministarstvo predali Vladi zahtev za zapošljavanje novih 340 radnika.

Gašić je prilikom obilaska "Krušika", koji je jedna od najznačajnijih fabrika namenske industrije u Srbiji, rekao da su novi radnici neophodni zbog povećanog obima posla i da od Vlade očekuje pozitivan odgovor.

On je naveo da je "Krušik" u proteklih godinu dana značajno proširio lepezu svojih proizvoda u saradnji sa kovačkim centrom SDPR "Jugoimport", tako da postoji širok spisak proizvoda koji će da se rade, pre svega u raketnom programu.

Ministar je istakao da se u "Krušiku" broj radnika stalno povećava, da ta fabrika ima stabilno poslovanje i da su povećane plate, i naglasio da se trend rasta beleži u svim fabrikama namenske industrije u Srbiji.

Gašić je ukazao na to da je Ministarstvo odbrane najzaslužnije za ponovni početak rada "Krušik akumulatora", i najavio da će u sredu, 9. septembra, biti potpisan prvi ugovor, što je veoma značajno s obzirom na to da Vojska Srbije više od 10 godina nije imala stabilnog snabdevača akumulatorima.

Ministar je danas obišao i temelj nove zgrade u krugu fabrike, odakle su juče pripadnici Sektora za vanredne situacije izvadili bombu od 250 kilograma, koja je ostala od NATO bombardovanja 1999. godine, a u toku je izvlačenje druge bombe od 500 kilograma, koja je pronađena na istom mestu.

Direktor "Krušika" Mladen Petković rekao je da je započeta obnova te fabrike koja je znatno oštećena u NATO bombardovanju, kao i da se, pored obnove objekata, radi i na gradnji potpuno novih proizvodnih pogona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik