Gasovod do Šepka presudan za gasifikaciju Bijeljine

Bez autora
Sep 09 2015

Zastoj u gasifikaciji Bijeljine je stvorio milionske štete. U firmama "Novi Sad-Gas" i "BN-Gas" sa nestrpljenjem očekuju nastavak gasifikacije, nakon što je gradonačelnik Mićo Mićić izjavio da je Vlada RS dala zeleno svjetlo za gasifikacije i da su sve nesuglasice razriješene. Direktor preduzeća "Novi Sad-Gas" i "BN-Gas" Jovan Vujanović kaže da je izgradnja gasovoda od Bijeljine do Šepka "žila kucavica" ovog velikog infrastrukturnog projekta. Mi smo u izgradnju oko 300 kilometara sekundarne gasovodne mreže u Bijeljini, te u izgradnju glavne mjerno-regulacione stanice u Bijeljini, kapaciteta 40.000 metara kubnih, i mjerne stanice u Šepku, do sada investirali ogroman novac, ističe Vujanović, naglašavajući da već dvije godine "Novi Sad-Gas" iščekuje proglašenje opšteg interesa od Vlade RS za trasu magistralnog gasovoda.

Zastoj u gasifikaciji Bijeljine je stvorio milionske štete.

U firmama "Novi Sad-Gas" i "BN-Gas" sa nestrpljenjem očekuju nastavak gasifikacije, nakon što je gradonačelnik Mićo Mićić izjavio da je Vlada RS dala zeleno svjetlo za gasifikacije i da su sve nesuglasice razriješene.

Direktor preduzeća "Novi Sad-Gas" i "BN-Gas" Jovan Vujanović kaže da je izgradnja gasovoda od Bijeljine do Šepka "žila kucavica" ovog velikog infrastrukturnog projekta.

"Mi smo u izgradnju oko 300 kilometara sekundarne gasovodne mreže u Bijeljini, te u izgradnju glavne mjerno-regulacione stanice u Bijeljini, kapaciteta 40.000 metara kubnih, i mjerne stanice u Šepku, do sada investirali ogroman novac", ističe Vujanović, naglašavajući da već dvije godine "Novi Sad-Gas" iščekuje proglašenje opšteg interesa od Vlade RS za trasu magistralnog gasovoda.

"Za nas je magistralni gasovod 'žila kucavica' kompletnog projekta i mi na tu dozvolu čekamo 'kao ozebli sunce'. U stanju smo da u roku od dva do tri mjeseca izgradimo gasovod na dubini od 1,80 metara. Nakon toga vlasnici parcela bi mogli ponovo normalno obrađivati svoje zemljište", ističe Vujanović.

On kaže da bi Bijeljina priključenjem u Šepku na regionalni gasovod koji ide ka Sarajevu i Zenici dobila mogućnost da koristi gas iz gasovoda kapaciteta 50 bara, te da bi se odmah moglo aktivirati oko 1.000 priključaka u centru grada.

"Činjenica je da su zbog nepostojanja dozvole o proglašenju opšteg interesa za trasu magistralnog gasovoda, praktično, već izgubljene dvije grejne sezone u Bijeljini, kada je u pitanju korištenje ovog energenta. Preduzeće 'BN-Gas' trpi i veliku štetu zbog naknadnih radova na sječi asfalta u pojedinim ulicama i na ponovnom asfaltiranju i dovođenju u prvobitno stanje", kaže Jovan Vujanović, direktor "BN-Gasa", ističući da ovu funkciju u bijeljinskom preduzeću obavlja besplatno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik