Otvoren Šumadijski poljoprivredni sajam u Kragujevcu

Bez autora
Sep 10 2015

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Željko Radošević svečano je danas otvorio 12. "Šumadijski poljoprivredni sajam" u Kragujevcu, najveću smotru agrara u ovom delu Srbije.Radošević je tom prilikom rekao da je resorno ministarstvo i ove godine, iako striktno poštujući mere štednje Vlade Srbije, i uz ograničeni agrarni budžet, uspelo da u svoj fokus stavi razvoj stočarstva. Trudili smo se da maksimalno efikasno upravljamo sredstvima koja su nam dostupna, naveo je on i istakao da je u ovom trenutku gotovo 67 odsto sredstava predviđenih agrarnim budžetom već na računima poljoprivrednika.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Željko Radošević svečano je danas otvorio 12. "Šumadijski poljoprivredni sajam" u Kragujevcu, najveću smotru agrara u ovom delu Srbije.

Radošević je tom prilikom rekao da je resorno ministarstvo i ove godine, iako striktno poštujući mere štednje Vlade Srbije, i uz ograničeni agrarni budžet, uspelo da u svoj fokus stavi razvoj stočarstva.

Trudili smo se da maksimalno efikasno upravljamo sredstvima koja su nam dostupna, naveo je on i istakao da je u ovom trenutku gotovo 67 odsto sredstava predviđenih agrarnim budžetom već na računima poljoprivrednika.

On je ukazao na to da je Ministarstvo, kreirajući nove mere u oblasti stočarstva i izdvajanjem više sredstava po pojedinim pozicijama, poslalo jasnu poruku našim stočarima da poljoprivreda u Srbiji ima šansu i da mora da ide napred.

Poljoprivrednicima u Srbiji će, kako je podsetio, već od sledeće godine biti na raspolaganju pretpristupni fondovi EU, koji će dati dodatni impuls razvoju naše poljoprivrede.

Radošević je, takođe, pozdravio napore grada Kragujevca usmerene na to da se ukaže na značaj poljoprivrede i pruži velika podrška poljoprivrednicima ovog kraja.

On je poručio da resorno ministarstvo u ovom gradu vidi pouzdanog partnera, kao i da će nastojati da se u narednom periodu saradnja podigne na još viši nivo.

Radošević je, nakon otvaranja sajma, u društvu predstavnika lokalne samouprave, obišao štandove izlagača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik