Vlada utvrdila Predlog zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju

Bez autora
Sep 10 2015

Vlada Republike Srbije utvrdila je na današnjoj sednici Predlog zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju i uputila ga Narodnoj skupštini na usvajanje.Predloženim zakonskim rešenjima regulišu se uslovi i način sporazumnog finansijskog restrukturiranja kao instrumenta za restrukturiranje dugova, u cilju poboljšanja izgleda za oporavak poslovanja prezaduženih privrednih društava i preduzetnika.

Vlada Republike Srbije utvrdila je na današnjoj sednici Predlog zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju i uputila ga Narodnoj skupštini na usvajanje.

Predloženim zakonskim rešenjima regulišu se uslovi i način sporazumnog finansijskog restrukturiranja kao instrumenta za restrukturiranje dugova, u cilju poboljšanja izgleda za oporavak poslovanja prezaduženih privrednih društava i preduzetnika.

Očekuje se da će odredbama predloženog zakona privredi biti omogućen efikasan mehanizam restrukturiranja dugova, koji je u funkciji konsolidovanja poslovanja privrednih subjekata i preduzetnika u finansijskim teškoćama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik