Reformom državne uprave do poboljšanja standarda građana

Bez autora
Sep 13 2015

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Željko Ožegović predvodi delegaciju Srbije na regionalnoj konferenciji Partnerstva za otvorenu upravu posvećenoj dijalogu zemalja zapadnog Balkana, koja se održava u Tirani.Ožegović je tim povodom istakao da je Vlada Srbije prihvatila vrednosti Partnerstva kao dobar put za sprovođenje opšteg cilja reforme javne uprave u našoj zemlji. Pomenute vrednosti, kako je objasnio, podrazumevaju obezbeđivanje visokog kvaliteta usluga građanima i privrednim subjektima, što će značajno doprineti ekonomskoj stabilnosti i poboljšanju životnog standarda građana.

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Željko Ožegović predvodi delegaciju Srbije na regionalnoj konferenciji Partnerstva za otvorenu upravu posvećenoj dijalogu zemalja zapadnog Balkana, koja se održava u Tirani.

Ožegović je tim povodom istakao da je Vlada Srbije prihvatila vrednosti Partnerstva kao dobar put za sprovođenje opšteg cilja reforme javne uprave u našoj zemlji.

Pomenute vrednosti, kako je objasnio, podrazumevaju obezbeđivanje visokog kvaliteta usluga građanima i privrednim subjektima, što će značajno doprineti ekonomskoj stabilnosti i poboljšanju životnog standarda građana.

On je kao dobar primer saradnje sa civilnim društvom u procesu izrade zakona naveo uključivanje civilnog društva u proces izrade Zakona o inspekcijskom nadzoru, novog Nacrta zakona o opštem upravnom postupku, kao i praćenje sprovođenja Akcionog plana za sprovođenje reforme javne uprave.

Ožegović je na posebnoj sesiji „Svetle tačke“ predstavio osnovna načela Zakona o inspekcijskom nadzoru, čija je primena počela 30. jula kontrolom neregistrovanih subjekata.

Prema njegovim rečima, navedenim dokumentom uvodi se ovlašćenje i dužnost svake inspekcije da u svojoj oblasti nadzora obavlja kontrolu nad neregistrovanim subjektima i primenjuje prinudne inspekcijske upravne mere prema njima.

Na ovaj način biće povećan nivo zakonitosti i bezbednosti poslovanja i postupanja u svim oblastima, ocenio je državni sekretar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik