Do partnera za 10 minuta

Bez autora
Sep 13 2015

Za susret sa potencijalnim životnim partnerom dosta je pet minuta. Makar onima koji ga pronađu za stolom "brzog upoznavanja", koji se godinama organizuju i po Srbiji. Procenu hoće li se opredeliti za budućeg poslovnog kooperanta mogli su, ipak, da donesu u roku od deset minuta.Posmatrano iz tog ugla, "satnica" Brzog poslovnog sastanka, koji su u četvrtak organizovale Francusko-srpska, Nemačko-srpska i Komora italijansko-srpskih privrednika, i nije tako kratka. Bila je, međutim, značajna novina za tradicionalnog srpskog menadžera naviknutog na višesatna sastančenja.

Za susret sa potencijalnim životnim partnerom dosta je pet minuta. Makar onima koji ga pronađu za stolom "brzog upoznavanja", koji se godinama organizuju i po Srbiji. Procenu hoće li se opredeliti za budućeg poslovnog kooperanta mogli su, ipak, da donesu u roku od deset minuta. Posmatrano iz tog ugla, "satnica" Brzog poslovnog sastanka, koji su u četvrtak organizovale Francusko-srpska, Nemačko-srpska i Komora italijansko-srpskih privrednika, i nije tako kratka. Bila je, međutim, značajna novina za tradicionalnog srpskog menadžera naviknutog na višesatna sastančenja.

Brzi poslovni susreti okupili su u četvrtak u Hotelu "Hajat" predstavnike čak 80 kompanija koje posluju u Srbiji. Cilj događaja je da se predstavnicima kompanija iz različitih komora i različitih privrednih sektora na zanimljiv način omogući upoznavanje, širenje mreže kontakata i uspostavljanje poslovne saradnje.

- Ideja je da kompanije upoznaju što više partnera - rekao je Roland Zeliger, predsednik Nemačko-srpske privredne komore.

- Naša komora već treću godinu učestvuje u Brzim poslovnim sastancima. Drago mi je da je broj preduzeća koja se odazivaju sve veći.

I način na koji su privrednici birali sagovornike bio je sasvim neobičan. Najpre su, kao na lutriji, izvlačili broj i tako utvrdili redosled po kom će upoznavati potencijalne poslovne partnere.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik