Olakšane procedure u postupku javnih nabavki

Bez autora
Sep 21 2015

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić izjavio je danas da su izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama olakšale preduzećima učešće u javnim nabavkama, i izrazio uverenje da će ubuduće broj preduzeća koja učestvuju u ovom postupku biti veći.Sertić je na konferenciji posvećenoj javnim nabavkama rekao da je u prethodnom periodu bilo prosečno 2,6 ponuđača po jednoj javnoj nabavci, i dodao da su izmene pomenutog zakona uklonile brojne probleme sa kojima su se preduzeća suočavala u tom postupku.

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić izjavio je danas da su izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama olakšale preduzećima učešće u javnim nabavkama, i izrazio uverenje da će ubuduće broj preduzeća koja učestvuju u ovom postupku biti veći.

Sertić je na konferenciji posvećenoj javnim nabavkama rekao da je u prethodnom periodu bilo prosečno 2,6 ponuđača po jednoj javnoj nabavci, i dodao da su izmene pomenutog zakona uklonile brojne probleme sa kojima su se preduzeća suočavala u tom postupku.

Prema njegovim rečima, dovoljno je da preduzeća prilože izjavu da ispunjavaju uslove za učešće, a samo je pobednik dužan da dostavi kompletnu dokumentaciju.

On je napomenuo da je negativni aspekt prethodnog zakona o javnim nabavkama bio ispoljen i kroz postojanje profesionalnih obarača konkursa.

Oni su se, kako je rekao, javljali na sve konkurse i raznim informacijama ucenjivali i one koji raspisuju javne nabavke i druge koji su učestvovali u tom postupku.

Ministar je istakao da je to predstavljalo problem za ozbiljne kompanije, kako za one koje učestvuju u tim postupcima, ali i za one koje raspisuju tendere.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik