Deo od 700 miliona dolara na raspolaganju i "Er Srbiji"

Bez autora
Sep 21 2015

Deo novca od inovativnog sporazuma o kolektivnom finansiranju, putem kojeg je prikupljeno 700 miliona dolara na svetskom tržištu, moći će da koristi i "Er Srbija", saopštila je danas kompanija "Etihad ervejz". To je navedeno na Samitu partnerstva u Rimu, na sastanku koji je vođen nakon potpisivanja tog sporazuma. Korisnici su kompanije članice grupe Etihad ervejz partners - "Er Srbija", "Etihad erport servisez", "Erberlin", "Alitalija", "Džet ervejz" i "Er Sejšeli". Generalni direktori šest avio-kompanija članica grupe sastali su se danas u Rimu kako bi identifikovali i pokrenuli zajedničke inicijative oblastima smanjenja troškova, povećanja prihoda i proširenja mogućnosti održivog izbora za klijente ovih avio-kompanija, saopštava Etihad. Predsednik i generalni direktor Etihad ervejza Džejms Hogan, koji je predsedavao samitom, rekao je da je avio-industrija globalna, a ne lokalna, te da su te firme pojedinačno mali učesnici na globalnom tržištu, ali kolektivno nisu.

Deo novca od inovativnog sporazuma o kolektivnom finansiranju, putem kojeg je prikupljeno 700 miliona dolara na svetskom tržištu, moći će da koristi i "Er Srbija", saopštila je danas kompanija "Etihad ervejz".

To je navedeno na Samitu partnerstva u Rimu, na sastanku koji je vođen nakon potpisivanja tog sporazuma. Korisnici su kompanije članice grupe Etihad ervejz partners  - "Er Srbija", "Etihad erport servisez", "Erberlin", "Alitalija", "Džet ervejz" i "Er Sejšeli".

Generalni direktori šest avio-kompanija članica grupe sastali su se danas u Rimu kako bi identifikovali i pokrenuli zajedničke inicijative oblastima smanjenja troškova, povećanja prihoda i proširenja mogućnosti održivog izbora za klijente ovih avio-kompanija, saopštava Etihad.

Predsednik i generalni direktor Etihad ervejza Džejms Hogan, koji je predsedavao samitom, rekao je da je avio-industrija globalna, a ne lokalna, te da su te firme pojedinačno mali učesnici na globalnom tržištu, ali kolektivno nisu.

- Naša grupa obavlja letove ka 330 destinacija, ima gotovo 700 letelica i godišnje prevozi preko 100 miliona putnika, što nas čini sedmom po veličini grupom avio-kompanija na svetu. Koristimo kupovnu moć, resurse, dobre odnose i uticaj avio-kompanija članica kako bismo došli do ishoda koji su najisplativiji i koji u najvećoj meri zadovoljavaju potrebe naših korisnika - izjavio je Hogan.

Članice Etihad ervejz partners takođe sarađuju na smanjenju troškova, povećanju efikasnosti i mogućnost izbora klijenata putem mera koje bi samo bile moguće kod pripajanja ili preuzimanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik