Beograd: Sajam nameštaja

Bez autora
Nov 10 2015

53. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI) i 53. Međunarodna izložba mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju (UFI) biće održani na Beogradskom sajmu u periodu od 10. do 15. novembra 2015. godine.Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu je najznačajnija sajamska manifestacija u oblasti nameštaja, uređenja enterijera i prateće industrije repromaterijala i mašina za industriju nameštaja u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope.

53. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI) i 53. Međunarodna izložba mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju (UFI) biće održani na Beogradskom sajmu u periodu od 10. do 15. novembra 2015. godine.

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu je najznačajnija sajamska manifestacija u oblasti nameštaja, uređenja enterijera i prateće industrije repromaterijala i mašina za industriju nameštaja u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope.
Beogradski sajam nameštaja je već više od pola veka, od momenta svog osnivanja daleke 1963. godine, mesto okupljanja i promocije svih značajnih proizvođača iz regiona i Evrope i odavno je mesto na kome izlagači predstavljaju svoje najnovije proizvode, kolekcije i trendove u dizajniranju nameštaja, mesto gde se razmenjuju informacije i ideje, neguju postojeći poslovni kontakat i ostvaruju novi.

Izlagački program obuhvata kompletnu industriju nameštaja od faze primarne prerade drveta do izrade finalnog proizvoda.

Izlaže se nameštaj svih vrsta i namena, za opremanje stambenog i javnog, kancelarijskog prostora, unutrašnje dekoracije i uređenje enterijera, kao i poseban segment izlaganja repromaterijala, mašina i alata za industriju nameštaja.

Osim osnovnog cilja i programa izlaganja, Beogradski sajam nameštaja već dugi niz godina organizuje i prateće sadržaje među njima i sada već tradicionalnu „Izložbu dizajna“ na kojoj učestvuju domaći univerziteti i fakulteti, više i strukovne škole, srednje škole, samostalni studiji za dizajn kao i druga udruženjanja koja se profesionalno bave dizajnom, primernjenom umetnošću i arhitekturom od kojih se posebno ističe ULUPUDS.

Ova značajna „Izložba dizajna“ je u direktnoj funkciji samih izlagača Sajma nameštaja i stvara najbolju mogućnost i ostvarivanje potrebe direktnog kontakta i poslovne saradnje između profesionalnih dizajnera i proizvođača nameštaja, koji njihova stručna znanja mogu iskoristiti u cilju unapređenja dizajna svojih proizvoda i na taj način podići kvalitet i konkurentnost svojih proizvoda i povećati izvoz na sve zahtevnija svetska tržišta.

Izlaganje će se održati u halama 1, 1a, 2 ,3 i 3a na oko 29.000 metara kvadratnih, uz nastup oko 400 registrovanih izlagača, od čega je jedna trećina inostranih, a očekuje se i 60.000 posetilaca.

Kvalitetu ovogodišnjeg 53. Međunarodnog sajma nameštaja doprineće i raznovrstan prateći program: prezentacije, skupovi, radionice i saveti dizajnera i arhitekata, stručni časopisi i sl.

Izlagačima koji ove godine budu izložili najkvalitetniji, najinovativniji i najbolje dizajniran nameštaj, stručni žiri će dodeliti tradicionalne i prestižne nagrade Sajma nameštaja „Zlatni ključ“ i „Diploma“ u devet robnih grupa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik