Vlada za zapošljavanje izdvojila 3,350 milijardi dinara

Bez autora
Sep 24 2015

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o utvrđivanju nacionalnog Akcionog plana zapošljavanja za 2016. godinu, prema kome će ukupna planirana sredstva za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja u 2016. godini iznositi 3,350 milijarde dinara od čega je 550 miliona dinara opredeljeno za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.Mere su prevashodno usmerene na privatni sektor i na podsticanje zapošljavanja u manje razvijenim područjima, a prioritet će imati mladi do 30 godina, viškovi zaposlenih, stariji od 50 godina, lica bez kvalifikacija, oni koji su već dugo bez posla, osobe sa invaliditetom i Romi.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o utvrđivanju nacionalnog Akcionog plana zapošljavanja za 2016. godinu, prema kome će ukupna planirana sredstva za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja u 2016. godini iznositi 3,350 milijarde dinara od čega je 550 miliona dinara opredeljeno za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Mere su prevashodno usmerene na privatni sektor i na podsticanje zapošljavanja u manje razvijenim područjima, a prioritet će imati mladi do 30 godina, viškovi zaposlenih, stariji od 50 godina, lica bez kvalifikacija, oni koji su već dugo bez posla, osobe sa invaliditetom i Romi.
Vlada je usvojila i Ugovor sa turskom kompanijom iz oblasti automobilske industrije Teklas Automotiv (Teklas Automotive) koja će izgraditi novu fabriku u Vladičinom Hanu.

Teklas Automotiv će uložiti u izgradnju nove fabrike u ovoj opštini na jugu Srbije, najmanje 11,3 miliona evra i u njoj će biti otvoreno najmanje 400 novih radnih mesta.

Teklas grupa je renomirano privredno društvo koje posluje u sektoru automobilske industrije sa konsolidovanim prihodom od skoro 466 miliona evra u predhodne tri godine, od čega samo u 2014. godini beleži procenjeni prihod od 204 miliona evra i zapošljava 3.500 ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik