Banka Slovenije Savi oduzela dopuštenje za preuzimanje Gorenjske banke

Bez autora
Sep 27 2015

Banka Slovenije (BS) Savi je oduzela dopuštenje za stjecanje kvalificiranog udjela u Gorenjskoj banci i odredila rok od šest mjeseci za otpuštanje dionica banke, piše Slovenska tiskovna agencija (STA). Postupak oduzimanja dozvole za Savin 44,07-postotni udjel u Gorenjskoj banci je Banka Slovenije započela sredinom srpnja. Mjesec dana prije toga Sava je na zahtjev nekih vjerovnika započela postupak za prodaju tog udjela i za pomoć pri tome angažirala njemačkog konzultanta Equity Gate iz Wiesbadena. Banka Slovenije je presudila da je Sava, koja ima negativan kapital, insolventna i u postupku "prisilnog poravnanja" te da nema primjerenu financijsku moć za nužnu dokapitalizaciju Gorenjske banke. Povezanost Gorenjske banke i Save navodi banku da zastupa interese Save umjesto svojih, napominje BS. Zato je nužnu prekinuti upravljački utjecaj Save na poslovanje banke, navode u Banci Slovenije.

Banka Slovenije (BS) Savi je oduzela dopuštenje za stjecanje kvalificiranog udjela u Gorenjskoj banci i odredila rok od šest mjeseci za otpuštanje dionica banke, piše Slovenska tiskovna agencija (STA).

Postupak oduzimanja dozvole za Savin 44,07-postotni udjel u Gorenjskoj banci je Banka Slovenije započela sredinom srpnja. Mjesec dana prije toga Sava je na zahtjev nekih vjerovnika započela postupak za prodaju tog udjela i za pomoć pri tome angažirala njemačkog konzultanta Equity Gate iz Wiesbadena.

Banka Slovenije je presudila da je Sava, koja ima negativan kapital, insolventna i u postupku "prisilnog poravnanja" te da nema primjerenu financijsku moć za nužnu dokapitalizaciju Gorenjske banke.

Povezanost Gorenjske banke i Save navodi banku da zastupa interese Save umjesto svojih, napominje BS. "Zato je nužnu prekinuti upravljački utjecaj Save na poslovanje banke", navode u Banci Slovenije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik