Deficit u budžetu opštine Pale oko 560.000 KM

Bez autora
Sep 29 2015

Skupština opštine Pale usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci u iznosu od oko 3.904.000 KM, dok su rashodi oko 4.464.000 KM, a deficit je oko 560.000 KM. Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da su finansijski problemi nastali zbog neisplaćenih sredstava od "Šuma", koje nisu izmirile sve obaveze prema opštini iz ove i prošle godine. Kovačević je naveo da će opština pokušati da reprogramom naplati zaostala sredstva a, ako i to ne uspije, moraće pravnim sredstvima kako bi se zaštitila opština kao institucija i izvođači radova na projektima koji se realizuju iz sredstava od "Šuma". On je napomenuo da je za prvih šest mjeseci u budžet smanjen i priliv sredstava po osnovu PDV-a i poreza na nepokretnosti.

Skupština opštine Pale usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci u iznosu od oko 3.904.000 KM, dok su rashodi oko 4.464.000 KM, a deficit je oko 560.000 KM.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da su finansijski problemi nastali zbog neisplaćenih sredstava od "Šuma", koje nisu izmirile sve obaveze prema opštini iz ove i prošle godine.

Kovačević je naveo da će opština pokušati da reprogramom naplati zaostala sredstva a, ako i to ne uspije, moraće pravnim sredstvima kako bi se zaštitila opština kao institucija i izvođači radova na projektima koji se realizuju iz sredstava od "Šuma".

On je napomenuo da je za prvih šest mjeseci u budžet smanjen i priliv sredstava po osnovu PDV-a i poreza na nepokretnosti.

"Uprkos deficitu, mi naše budžetske obaveze redovno izvršavamo, ali kada je riječ o plaćanjima po pojedinim projektima tu će biti problema", rekao je on.

Kovačević rješenje problema i smanjenje deficita u budžetu vidi u potpisivanju protokola o saradnji sa ruskom firmom koja treba da investira oko 50 miliona KM na Jahorini.

Prema njegovim riječima, protokol o saradnji trebalo bi da bude potpisan za desetak dana, kada bi ruska firma uplatila na račun opštine jedan dio svojih obaveza.

Skupština je danas razmatrala i informaciju o realizaciji Projekta "Smanjenje gubitaka vode i revitalizacija i dogradnja vodovodnog i kanalizacionog sistema Pale - Jahorina".

Kovačević je naglasio da je završena prva faza ovog projekta tokom koje je izbačeno oko 18 kilometara štetnih azbestnih cijevi iz vodovoda, smanjeni su i gubici vode i poboljšano vodosnabdijevanje stanovništva.

Odbornici su danas prihvatili i informaciju o omladinskom organizovanju na području opštine i informaciju u oblasti informisanja, uloge elektronskih medija i njihovo aktivno učešće u radu lokalne zajednice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik