EU i Kina: Razvoj 5G mreže

Bez autora
Sep 29 2015

Evropska unija je saopštila danas da je sa Kinom potpisala ključni ugovor o razvoju 5G mreže, navodeći da su obe strane spremne da unaprede saradnju u pogledu finansiranja istraživanja i olakšavanja pristupa tržištu.Obe strane su posvećene reciprocitetu i otvorenosti u smislu pristupa sredstvima za razvoj 5G mreže. Zahvaljujući današnjem potpisivanju ugovora sa Kinom, EU se udružila sa nekim od najznačajnijih azijskih partnera u globalnoj trci da do 2020. godine pretvori 5G mrežu u realnost, izjavio je evropski komesar zadužen za digitalni razvoj, Ginter Etinger.

Evropska unija je saopštila danas da je sa Kinom potpisala ključni ugovor o razvoju 5G mreže, navodeći da su obe strane spremne da unaprede saradnju u pogledu finansiranja istraživanja i olakšavanja pristupa tržištu.

"Obe strane su posvećene reciprocitetu i otvorenosti u smislu pristupa sredstvima za razvoj 5G mreže. Zahvaljujući današnjem potpisivanju ugovora sa Kinom, EU se udružila sa nekim od najznačajnijih azijskih partnera u globalnoj trci da do 2020. godine pretvori 5G mrežu u realnost", izjavio je evropski komesar zadužen za digitalni razvoj, Ginter Etinger, a prenosi kineska novinska agencija Sinhua.

EU je, takođe, obećala da će zajedno sa Kinom preduzeti napore za promovisanje globalne standardizacije za 5G mrežu i implementaciju zajedničkih istraživačkih akcija.

Ovaj sporazum, potpisan tokom pregovora EU i Kine u Pekingu, opisan je od strane EU kao "kamen temeljac" u globalnoj trci za razvoj 5G mreže.

Do 2020. godine, internet saobraćaj preko mobilnih telefona će porasti za 30 puta u odnosu na 2010. godine, saopštila je Evropska unija, dodajući da će u budućnosti svako koristiti 5G mrežu, navodi kineska novinska agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik