U Tuzli počeo projekt "Prepoznaj domaće - Budi ponosan - Made in BiH"

Bez autora
Oct 01 2015

Kampanja „Prepoznaj domaće - Budi ponosan - Made in BiH“ je projekt podizanja svjesnosti građana o važnosti kupovine i odabira domaćih proizvoda pri kupovini, kao i projekat kreiranja pozitivnijeg ambijenta za poduzetništvo u Tuzlanskom kantonu. Projekt „Prepoznaj domaće-Budi ponosan-Made in BiH“ danas je zvanično i počeo u Tuzli. Premijer TK Bego Gutić navodi da je cilj kampanje je da se pokuša probuditi svijest bh. potrošača, građana da kupuju domaće i na taj način pomognu sami sebi. Vrlo jasno kroz kampanju nastojat ćemo objasniti građanima šta znači kupovina domaćih proizvoda - kazao je Gutić. Uputio je poruku za 15.000 budžetskih korisnika da se aktivno uključe u kampanju.

Kampanja „Prepoznaj domaće - Budi ponosan - Made in BiH“ je projekt podizanja svjesnosti građana o važnosti kupovine i odabira domaćih proizvoda pri kupovini, kao i projekat kreiranja pozitivnijeg ambijenta za poduzetništvo u Tuzlanskom kantonu.

Projekt „Prepoznaj domaće-Budi ponosan-Made in BiH“ danas je zvanično i počeo u Tuzli.

Premijer TK Bego Gutić navodi da je cilj kampanje je da se pokuša probuditi svijest bh. potrošača, građana da kupuju domaće i na taj način pomognu sami sebi.

- Vrlo jasno kroz kampanju nastojat ćemo objasniti građanima šta znači kupovina domaćih proizvoda - kazao je Gutić.

Uputio je poruku za 15.000 budžetskih korisnika da se aktivno uključe u kampanju.

Ocijenio je da odabirom 10 KM više za kupovinu domaćih proizvoda na mjesečnom nivou povećava se promet domaćih kompanija, a povećavanjem prometa domaćih kompanija osiguravaju se sredstva za kulturu, infrastrukturu, sport, te plate u zdravstvu i obrazovanju.

Nedret Kikanović predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla (KPKT) naglasio je da Komora podržava u cjelosti ovu kampanju, dodavši da se KPKT uključila u onom dijelu definiranja domaćeg proizvoda i domaćih proizvođača.

- Mislim da Komora može dati doprinos da se definira šta je to domaći proizvod i kakav je kvalitet tog proizvoda - rekao je Kikanović.

- Mi izdajemo certifikate o porijeklu domaćih proizvoda, te u tom dijelu ćemo učestvovati - poručio je Kikanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik