Henkel deli otkaze, teška situacija

Bez autora
Oct 01 2015

Nemačka kompanija Henkel saopštila je da će ukinuti 1.200 radnih mesta na globalnom nivou u filijali za proizvodnju adheziva. Ovaj gigant ukida radna mesta u okviru projekta o smanjenju troškova zbog teške situacije na svetskom tržištu.Svetski lider u proizvodnji adheziva, zaptivača kjima se tretiraju pukotine u građevinskim materijalima, saopštio je da su poslovni rezultati firme u drugom ovogodišnjem kvartalu lošiji od očekivanih. Ralog tome je pad prodaje adheziva u Severnoj Americi i Kini, prenosi AFP pisanje nemačkog nedeljnika Virtšafts Vohe (Wirtsćafts Woće).

Nemačka kompanija Henkel saopštila je da će ukinuti 1.200 radnih mesta na globalnom nivou u filijali za proizvodnju adheziva.

Ovaj gigant ukida radna mesta u okviru projekta o smanjenju troškova zbog teške situacije na svetskom tržištu.

Svetski lider u proizvodnji adheziva, zaptivača kjima se tretiraju pukotine u građevinskim materijalima, saopštio je da su poslovni rezultati firme u drugom ovogodišnjem kvartalu lošiji od očekivanih.

Ralog tome je pad prodaje adheziva u Severnoj Americi i Kini, prenosi AFP pisanje nemačkog nedeljnika Virtšafts Vohe (Wirtsćafts Woće).

Henkel zapošljava 50.200 ljudi a od adheziva ostvari polovinu ukupnog prihoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik