AD Plastik ove godine planira milijardu kuna prihoda od prodaje

Bez autora
Oct 04 2015

AD Plastik ove godine planira ostvariti milijardu kuna prihoda od prodaje, što je rast prihoda ADP grupe od 15 posto u odnosu na godinu prije. Rezultati u prvom polugodištu na razini su planiranih, ali znatno iznad ostvarenih u istom razdoblju prethodne godine. U ADP grupi zabilježen je rast prihoda od prodaje za 39 posto, a od toga u matičnom društvu u Hrvatskoj za 53 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Zacrtano poboljšanje profitabilnosti potpuno je ostvareno te je u prvih šest mjeseci ostvarena neto dobit Grupe od 27 milijuna kuna u odnosu na 12,7 milijuna u istome lanjskom razdoblju. EBITDA marža u prvom je polugodištu iznosila 62 milijuna kuna, a u istome prošlogodišnjem razdoblju bila je 21 milijun kuna. Kreditna zaduženost Grupe smanjena je potkraj lipnja za 45 milijuna kuna u odnosu na početak godine.

AD Plastik ove godine planira ostvariti milijardu kuna prihoda od prodaje, što je rast prihoda ADP grupe od 15 posto u odnosu na godinu prije.

Rezultati u prvom polugodištu na razini su planiranih, ali znatno iznad ostvarenih u istom razdoblju prethodne godine. U ADP grupi zabilježen je rast prihoda od prodaje za 39 posto, a od toga u matičnom društvu u Hrvatskoj za 53 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Zacrtano poboljšanje profitabilnosti potpuno je ostvareno te je u prvih šest mjeseci ostvarena neto dobit Grupe od 27 milijuna kuna u odnosu na 12,7 milijuna u istome lanjskom razdoblju. EBITDA marža u prvom je polugodištu iznosila 62 milijuna kuna, a u istome prošlogodišnjem razdoblju bila je 21 milijun kuna.

Kreditna zaduženost Grupe smanjena je potkraj lipnja za 45 milijuna kuna u odnosu na početak godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik