Fabrika Bimal Brčko: Počeo prijem soje sa domaćih polja

Bez autora
Oct 04 2015

U brčanskoj fabrici "Bimal" počeo je prijem genetski nemodifikovane soje uzgojene na poljima BiH, a svojim kooperantima nude kompletan otkup ove uljarice. "Bimal" je 2012. godine postao članica "Dunav soja" asocijacije, koja garantuje proizvodnju evropske soje i proizvoda od soje non-GMO porijekla, čime dodatno potvrđuju opredijeljenost kompanije da konstantno unapređuje uzgoj ove kulture na području dunavskog regiona. Prerađujemo soju i proizvodimo sirovo i rafinisano sojino ulje te sojinu sačmu za proizvodnju stočne hrane i sojin lecitin, koji nalazi široku primjenu u farmaceutskoj i konditorskoj industriji, rekli su u "Bimalu" i dodali da proizvode dobijene preradom sojinog zrna plasiraju na tržište Evropske unije.

U brčanskoj fabrici "Bimal" počeo je prijem genetski nemodifikovane soje uzgojene na poljima BiH, a svojim kooperantima nude kompletan otkup ove uljarice.

"Bimal" je 2012. godine postao članica "Dunav soja" asocijacije, koja garantuje proizvodnju evropske soje i proizvoda od soje non-GMO porijekla, čime dodatno potvrđuju opredijeljenost kompanije da konstantno unapređuje uzgoj ove kulture na području dunavskog regiona.

- Prerađujemo soju i proizvodimo sirovo i rafinisano sojino ulje te sojinu sačmu za proizvodnju stočne hrane i sojin lecitin, koji nalazi široku primjenu u farmaceutskoj i konditorskoj industriji - rekli su u "Bimalu" i dodali da proizvode dobijene preradom sojinog zrna plasiraju na tržište Evropske unije.

Već dugi niz godina ova kompanija vodi privrednu politiku koja se koncentriše na kontinuirano stručno osposobljavanje s ciljem postizanja većih i kvalitetnijih prinosa, kreditiranje i praćenje proizvodnje uljarica te zagarantovan otkup po tržišnim cijenama.

Dugoročan cilj "Bimala" je da obezbijedi sigurno partnerstvo sa poljoprivrednim proizvođačima i obezbijedi dalje ulaganje u kontrolisani uzgoj soje na području BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik