U Goraždu se grade pogoni zdrave hrane za tržište Libije

Bez autora
Oct 04 2015

Na području općine Goražde grade se pogoni nove firme koja bi trebala zaposliti oko 30 osoba. U objektu koji niče na površini od 500 m2 proizvodit će se hrana za tržište Libije. Pogone u izgradnji nove firme Alprom d.o.o posjetio je i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, a ovom prilikom najavljeno je da će proizvodnja krenuti vrlo brzo. U gradu prepoznatljivom po privrednom razvoju otvaranje novih pogona samo je dodatni motiv lokalnoj zajednici da investitorima pruži svu neophodnu pomoć. Zajedno sa našim uspješnim privrednikom iz Sarajeva Izetom Čobrom već godinu dana sarađujemo sa privrednikom iz Libije. Naime, razmišljali smo šta bi to moglo podstaći nova zapošljavanja u Goraždu i ideja je bila da je to proizvodnja hrane. Sa gradnjom pogona ona se i realizuje a u narednom periodu očekujemo i do 30 novih radnih mjesta u prvoj fazi, što je zaista značajno za općinu. Nama je prioritet povezivanja privrednika, izjavio je Ramović.

Na području općine Goražde grade se pogoni nove firme koja bi trebala zaposliti oko 30 osoba.

U objektu koji niče na površini od 500 m2 proizvodit će se hrana za tržište Libije. Pogone u izgradnji nove firme Alprom d.o.o posjetio je i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, a ovom prilikom najavljeno je da će proizvodnja krenuti vrlo brzo.
 
U gradu prepoznatljivom po privrednom razvoju otvaranje novih pogona samo je dodatni motiv lokalnoj zajednici da investitorima pruži svu neophodnu pomoć.
 
"Zajedno sa našim uspješnim privrednikom iz Sarajeva Izetom Čobrom već godinu dana sarađujemo sa privrednikom iz Libije. Naime, razmišljali smo šta bi to moglo podstaći nova zapošljavanja u Goraždu i ideja je bila da je to proizvodnja hrane. Sa gradnjom pogona ona se i realizuje a u narednom periodu očekujemo i do 30 novih radnih mjesta u prvoj fazi, što je zaista značajno za općinu. Nama je prioritet povezivanja privrednika", izjavio je Ramović.
 
Vlasnik Alproma Muhamed Mahjoub se nakon nekoliko posjeta BiH odlučio na investiciju.
 
"Ovo je moj treći dolazak u Goražde, načelnik Ramović nas je ohrabrio da investiramo i poslušali smo ga. Imam mnogo poslovnih prijatelja koji su spremni da ulažu u ovaj grad. Ovo je samo jedan dio investicija koje smo uložili u prehrambenu proizvodnju. Ovdje je sigurno veliki potencijal i naš cilj je da otvorimo jedno veliko tržište u Libiji i da povežemo općinu Goražde sa privrednom komorom u Libiji i na taj način predstavimo privredu Goražda i BiH", izjavio je Mahjoub.
 
Direktor Alproma Rehad Alihodžić očekuje da će do kraja mjeseca početi proizvodnja.
 
"Ovo je sam početak izgradnje objekata, planirali smo gradnju još dva objekta od kojih će jedan biti hladnjača, a drugi primarna prerada zamrznutih proizvoda za poznatog kupca koji je i ujedno osnivač firme. U prvoj fazi će se zaposliti oko 15 radnika i taj broj bi trebao rasti od 30 i više radnika. U toku su montažni radovi, očekujemo da do kraja mjeseca počnemo sa proizvodnjom", izjavio je Alihodžić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik