Fond za razvoj odobrio još 17 kredita domaćim preduzećima

Bez autora
Oct 04 2015

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj Republike Srbije odobrio na poslednjoj sednici još 17 kredita u vrednosti od 147.142.200 dinara.U saopštenju se navodi da su krediti odobreni po osnovu Programa za 2015. godinu za preduzetnike i pravna lica, a mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, kao i za početak poslovanja (start ap krediti).

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj Republike Srbije odobrio na poslednjoj sednici još 17 kredita u vrednosti od 147.142.200 dinara.

U saopštenju se navodi da su krediti odobreni po osnovu Programa za 2015. godinu za preduzetnike i pravna lica, a mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, kao i za početak poslovanja (start ap krediti).

Rok otplate je od četiri do deset godina, u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine, sa kamatnom stopom od tri odsto na godišnjem nivou.

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je i jedan zahtev za sporazumno regulisanje obaveza.

U cilju nastavka podrške privrednim subjektima, Vlada Republike Srbije je prošle godine, preko Fonda za razvoj, ponovo pokrenula kreditiranje privrede, nakon zastoja koji je nastao početkom 2014. godine.

Ukupan broj kredita koje je Fond za razvoj odobrio u ovoj godini iznosi 333, a njihova ukupna vrednost je 6.309.505.349 dinara.

Ova sredstva su namenjena domaćoj privredi i mogu se upotrebljavati za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.

Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start ap kredite za one koji žele da se dokažu u preduzetništvu.

Oni se odobravaju po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate, a konkurs je otvoren tokom čitave godine, ističe se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik