Otvoren pristupni put Pupinovog mosta

Bez autora
Oct 04 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju pristupne saobraćajnice mosta Mihajlo Pupin od Zrenjaninskog puta do Ovče i tom prilikom najavio da će ceo projekat izgradnje ovog mosta sa pristupnim saobraćajnicama biti gotov do kraja godine. Premijer je rekao da je ostalo da se završi još 4,3 kilometra saobraćajnice od Ovčarske petlje do Pančevačkog puta, uz ocenu da je reč o autoputu sa tri vozne trake, najboljem i najbržem koji Srbija ima. Pristipnu saobraćajnicu u dužini od 7,6 kilometara svečano su otvorili potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju pristupne saobraćajnice mosta Mihajlo Pupin od Zrenjaninskog puta do Ovče i tom prilikom najavio da će ceo projekat izgradnje ovog mosta sa pristupnim saobraćajnicama biti gotov do kraja godine.

Premijer je rekao da je ostalo da se završi još 4,3 kilometra saobraćajnice od Ovčarske petlje do Pančevačkog puta, uz ocenu da je reč o autoputu sa tri vozne trake, najboljem i najbržem koji Srbija ima.

Pristipnu saobraćajnicu u dužini od 7,6 kilometara svečano su otvorili potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang.

Ambasador Kine je rekao da je ovo prvi zajednički projekat Kine i Srbije, a da se o drugim važnim projektima razgovara.

On je izrazio uverenje da će se uspešna saradnja nastaviti i naglasio da kineska vlada daje podršku kineskim kompanijama koje ulažu u Srbiju i da su politički odnosi na veoma visokom nivou.

Li je rekao da će u novembru, tokom posete premijera Vučića Kini, biti potpisan niz sporazuma.

Raskrsnica sa Ovčanskim putem biće četvorokraka raskrsnica sa semaforima kojom će biti omogućen pristup Severnoj tangenti, a ukupna vrednost investicije je 44 miliona dolara.

Deonica od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge dužine 544 metra i most preko kanala Sebeš dužine 120 metara, ukupne je dužine oko 4,3 kilometra.

Takozvana Severna tangenta, od saobraćajnice T6 do Pančevačkog puta, pristupni je put Pupinovom mostu preko Dunava, između Zemuna i Borče.

Završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu, tranzit će biti izmešten iz centra Beograda, a ona će sa po tri saobraćajne trake povezati Beograd na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta.
Ta saobraćajnica će povezati četiri putna pravca - od Beograda ka Šidu, Horgošu, Zrenjaninu i Vršcu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik