Mogućnosti saradnje Srbije i Japana u oblasti građevinarstva

Bez autora
Oct 04 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Japana u Srbiji Đuićijem Takaharom o bilateralnoj saradnji dveju zemalja i infrastrukturnim projektima. Mihajlović je istakla da je poslovni ambijent u Srbiji značajno unapređen usvajanjem Zakona o radu i Zakona o planiranju i izgradnji, zahvaljujući kojem se građevinske dozvole sada izdaju za manje od mesec dana. Ona je najavila da će od 1. januara 2016. godine biti uspostavljen i sistem elektronskog izdavanja dozvola. Vlada Srbije je, kako je predočila, ubrzala realizaciju tekućih projekata u putnoj i železničkoj infrastrukturi i pokrenula nove, uključujući projekte od regionalnog značaja koji će doprineti boljem povezivanju zapadnog Balkana.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Japana u Srbiji Đuićijem Takaharom o bilateralnoj saradnji dveju zemalja i infrastrukturnim projektima.

Mihajlović je istakla da je poslovni ambijent u Srbiji značajno unapređen usvajanjem Zakona o radu i Zakona o planiranju i izgradnji, zahvaljujući kojem se građevinske dozvole sada izdaju za manje od mesec dana.

Ona je najavila da će od 1. januara 2016. godine biti uspostavljen i sistem elektronskog izdavanja dozvola.

Vlada Srbije je, kako je predočila, ubrzala realizaciju tekućih projekata u putnoj i železničkoj infrastrukturi i pokrenula nove, uključujući projekte od regionalnog značaja koji će doprineti boljem povezivanju zapadnog Balkana.

Takahara je istakao da je Srbija ključna zemlja za stabilnost regiona, i preneo pohvale za strukturne reforme koje Vlada sprovodi.

Na sastanku je ocenjeno da postoji interes za proširenje saradnje između Srbije i Japana u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uključujući tehničku pomoć Japana u vidu transfera znanja i iskustava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik